Μυθιστόρημα Αντώνης Τζαβάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Κύκλος 1ος, επεισόδιο 12ο: Ηλίας Μαμαλάκης | 07.04.2023 

Συστήνεται πάντα ως μάγειρας, αλλά ο τίτλος που του ταιριάζει καλύτερα είναι αυτός που έχει επινοήσει ο ίδιος σε κάποιο από τα βιβλία του: μαγειριστής. Ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι ένας μάγειρας που έχει ταξιδέψει πολύ κι ένας ταξιδευτής που έχει μαγειρέψει και δοκιμάσει φαγητά σε κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά του πλανήτη. 

Στο συναρπαστικό μυθιστόρημά του ανακαλεί το πρώτο φαγητό που έφτιαξε στη ζωή του (και το δεύτερο και το τρίτο), αποκαλύπτει τη συνταγή για πατάτες που βραβεύτηκε κάποτε από την κυβέρνηση του Περού και ανασύρει γευστικά πιάτα και γλυκόπικρες αναμνήσεις από τις φυλακές γυναικών Κορυδαλλού, όπου μαγείρευε για χρόνια. 

Θυμάται, επίσης, τηλεοπτικές εκπομπές που αγαπήθηκαν, βραβεύτηκαν, αλλά και κόπηκαν από ρεβανσιστικές κυβερνήσεις, αποκαλύπτει το αγαπημένο του ελληνικό τυρί (spoiler: κάθε μέρα αλλάζει η γεύση του), αλλά και τον μεγάλο του μέντορα, τον άνθρωπο που τον επηρέασε καθοριστικά (κι άλλο spoiler: είναι γυναίκα και δεν είναι σεφ). 

«Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και δημιουργοί απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της έμπνευσης, εξιστορούν στον Αντώνη Τζαβάρα και σε όλους εμάς το μυθιστόρημα της ζωής τους. Αφηγούνται ιστορίες, θυμούνται προσωπικές στιγμές που τους καθόρισαν και μοιράζονται τις σκέψεις τους σε πρώτο πρόσωπο και με δικά τους λόγια. 

Kάθε εβδομάδα αποκλειστικά στο ERTecho και ένα νέο επεισόδιο!

σχετικα podcasts