Μυθιστόρημα Αντώνης Τζαβάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Κύκλος 2ος, επεισόδιο 5ο: Θέμης Ανδρεάδης | 23.11.2023

Γεννήθηκε την τελευταία μέρα της πιο ταραγμένης δεκαετίας του 20ου αιώνα και για περίπου δύο δεκαετίες υπήρξε, με την κιθάρα του, τη φωνή του και την πληθωρική σκηνική του παρουσία, η ψυχή των μπουάτ. Εκείνα τα χρόνια, μαζί με τον Γιάννη Λογοθέτη, δημιούργησαν τη σχολή του σατιρικού τραγουδιού όπως το εννοούμε μέχρι σήμερα. 

Έπειτα, για δύο ολόκληρες δεκαετίες, ο Θέμης Ανδρεάδης εξαφανίστηκε. Επέλεξε συνειδητά να απέχει από τη δισκογραφία που τον είχε τυποποιήσει και από τις μουσικές σκηνές που λειτουργούσαν πλέον με όρους που δεν ταίριαζαν στην αισθητική, στο ήθος του και στις ιδέες του για το τραγούδι και την ψυχαγωγία. 

Σήμερα είναι πάλι μαζί μας. Εμφανίζεται στην «Απανεμιά» -σε μια από τις αγαπημένες του μπουάτ- παρουσιάζει τις καινούργιες του μελωδικές μπαλάντες και μοιράζεται τα νέα λαϊκά του τραγούδια με σύγχρονους ερμηνευτές πρώτης γραμμής. Και, βέβαια, αφηγείται ένα ζεστό, τρυφερό αλλά και συναρπαστικό «μυθιστόρημα», γεμάτο ελπίδες και διαψεύσεις, επιτυχίες και απογοητεύσεις, στιγμές μέθεξης και περιόδους βαθιάς απόγνωσης. Το μυθιστόρημα της ζωής του. 


«Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και δημιουργοί απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της έμπνευσης, εξιστορούν στον Αντώνη Τζαβάρα και σε όλους εμάς το μυθιστόρημα της ζωής τους. Αφηγούνται ιστορίες, θυμούνται προσωπικές στιγμές που τους καθόρισαν και μοιράζονται τις σκέψεις τους σε πρώτο πρόσωπο και με δικά τους λόγια.

σχετικα podcasts