Το Καφενείο της Φωνής Άγγελος Σταθόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Το Καφενείο της Φωνής με τον Άγγελο Σταθόπουλο | 24.07.2022

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς ο Δημήτρης Λέντζος στο «Καφενείο της Φωνής» καλεσμένος του Άγγελου Σταθόπουλου.. 

«Ο ρόλος της γιαγιάς μου υπήρξε καταλυτικός, μια γυναίκα που έλεγε ιστορίες, παραμύθια δικά της. Εκεί λοιπόν άρχισα και εγώ να σκαρώνω στο μυαλό μου δικά μου πράγματα με αυτά τα ωραία στοιχεία τα ψεύτικα. Μέσα μου αυτά είναι τα πιο αληθινά μου πράγματα. Με έμαθε η γιαγιά μου να χρησιμοποιώ τις λέξεις μέσα στην απλότητά τους». 

έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του. 

Ο Δημήτρης Λέντζος (1960) είναι Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος.  

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Μηλιές της Αρχαίας Ολυμπίας . 

Το 1986 σε ηλικία 26 ετών εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο Η Θεία Λειτουργία της Ηλιανής και έως σήμερα έχει εκδώσει έναν σημαντικό αριθμό τίτλων διηγημάτων , θεατρικών έργων  και ποιητικών συλλογών.  

Το 2003 εμφανίζεται στη δισκογραφία ως στιχουργός με τον δίσκο Μεθυσμένο άλογο σε μουσική Μιχάλη Τερζή, το 2007 συνεργάζεται με τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή στον κύκλο τραγουδιών Έρωτας Αρχάγγελος και στη συνέχεια ακολουθούν  πολλοί  κύκλοι τραγουδιών σε δικούς του στίχους με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Κότσιρας και πολλοί άλλοι. 

Ο Δημήτρης Λέντζος πολυγραφότατος που δεν σταματά ποτέ να γράφει και να μας εκπλήσσει με τις νέες του δουλειές , για όλα αυτά μιλήσαμε στο «καφενείο της φωνής»