Το Καφενείο της Φωνής Άγγελος Σταθόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Το Καφενείο της Φωνής της Ελλάδας 15-05-2022

Από τη Σμύρνη στο Μεξικό, η  διεθνούς φήμης Ελληνίδα κοντράλτο, Αλεξάνδρα Γκράβας, καλεσμένη του Άγγελου Σταθόπουλου στην εκπομπή της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, «Το καφενείο της φωνής» που μεταδίδεται την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Άρτι αφιχθείσα από τη Συναυλία Ειρήνης στη Σμύρνη, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου, η Αλεξάνδρα Γκράβας ετοιμάζεται για τις συναυλίες της στο Μεξικό, ενώ σύντομα, μπαίνει και πάλι στο στούντιο με τους θρυλικούς κιθαρίστες Los Macorinos για το δεύτερο λάτιν άλμπουμ της.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα κοντράλτο έχει εμφανισθεί σε μεγάλα θέατρα και σε κορυφαίες παραστάσεις σε Γερμανία, Mεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Μαλαισία, ΗΠΑ, Καναδά, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Βραζιλία, Χιλή, Μεξικό, Κίνα, Λίβανο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η διακριτική χροιά της φωνής της εντυπωσιάζει κάθε φορά κοινό, μουσικολόγους και μουσικοκριτικούς, οι οποίοι εκφράζονται πάντα με ενθουσιασμό για τις ερμηνείες της.

Με την Ελλάδα στην καρδιά της, αφιερώνει πάντα ένα μέρος των προγραμμάτων της, στις συναυλίες της ανά τον κόσμο, στην ελληνική μουσική δημιουργία. Έχει συμμετάσχει, επίσης, σε συμφωνικές συναυλίες του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη στη Γερμανία και στην Αγγλία. Αποκορύφωμα τις συνεργασίας τους είναι η ηχογράφηση του συμφωνικού τραγουδιού «Raven», σε ποίηση Γιώργoυ Σεφέρη, που κυκλοφορεί διεθνώς σε CD.

Το 2017 η Αλεξάνδρα Γκράβας βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στην Τέχνη, ενώ το 2020 βραβεύτηκε στο Μεξικό από το Ίδρυμα Fundacion Concamin, στην Αυστρία από την Ελληνική Εταιρεία Αυστρίας και στην Ελλάδα από το ΤΑΣΕΗ για τη διεθνή καριέρα της.
Το καινούριο της λάτιν CD «Songbook 3 “El Amor es vida”» κυκλοφόρησε το 2021 στο Μεξικό, με μεγάλη επιτυχία, και αναδείχτηκε από την «La Razón» ως το «Καλύτερο CD της χρονιάς 2021».

Επιμέλεια-παρουσίαση: Άγγελος Σταθόπουλος