Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βατικανό Παναγιώτης Καλογερόπουλος, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, φιλοξενήθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, κ. Παναγιώτης Καλογερόπουλος με αφορμή την Έκθεση Ελληνικής Τέχνης που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Palazzo della Cancelleria του Βατικανού.

Η έκθεση: “Κοινωνία Προσώπων – Η απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής. Από τη μεταβυζαντινή τέχνη στη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική” διοργανώνεται από την πρεσβεία μας στο Βατικανό, σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και αποσκοπεί στον εορτασμό δύο επετείων: 40 χρόνων από την ανταλλαγή Πρέσβεων μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αγίας Έδρας (1980) και, βεβαίως, 200 χρόνων από τον Αγώνα της Ελληνικής Παλιγγενεσίας (1821).

Στην έκθεση περιλαμβάνονται 66 έργα που προέρχονται από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, από Μουσεία και Ιδρύματα, καθώς και από ιδιωτικές συλλογές. Αντιπροσωπεύονται οι πιο σημαντικοί ζωγράφοι της νεοελληνικής τέχνης, από τους Ν. Γύζη, Ν. Λύτρα και Γ. Ιακωβίδη έως τους Γ. Μόραλη, Γ. Τσαρούχη και Γ. Ρόρρη, μεταξύ πολλών άλλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση εγκαινίασε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας.

Ο πρέσβης κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στις 4 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας πρόκειται να μεταβεί στη Μυτιλήνη κομίζοντας εκ νέου μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, όπως είχε πράξει και προ πενταετίας.

σχετικα podcasts