Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δημ. Χριστοδούλου: “Θα γεμίσουμε όλο τον κόσμο με ελληνικά βιβλία”

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος ήταν φιλοξενούμενος από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ. Δημήτρης Χριστοδούλου, ιδρυτής του εκδοτικού οίκου “On time books” που εδρεύει στο Λονδίνο.

Όπως ανέφερε, όταν μετανάστευσε στην Αγγλία, την εποχή της οικονομικής κρίσης στην πατρίδα μας, δούλεψε στην “Amazon”. “Είδα χιλιάδες τίτλους βιβλίων αλλά ελάχιστα από αυτά ήταν Ελλήνων συγγραφέων. Μου φάνηκε τραγικό όλο αυτό. Έτσι πήρα την απόφαση να ιδρύσω την On time Books με στόχο να μεταφράζω Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς στο εξωτερικό. Έτσι γεννήθηκε ο εκδοτικός οίκος από ένα καπρίτσιο επειδή δεν συναντούσα Έλληνες συγγραφείς. Και πίστεψα ότι θα πετύχει. Και τελικά πήγε καλύτερα από ότι φανταζόμουν” ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου.

Η On time Books ιδρύθηκε λίγο πριν την πανδημία, στις αρχές του 2020. “Μόλις καταφέραμε να ξεκινήσουμε μία συνεργασία με την Ινδία. Σε 40 ημέρες θα κυκλοφορήσει ένα από τα βιβλία μας σε τρεις διαλέκτους της Ινδίας, αλλά σκοπός μας είναι τα βιβλία μας να κυκλοφορήσουν και στις 38 διαλέκτους. Υπολογίζουμε ότι σε 50 ημέρες θα είναι και οι υπόλοιποι τίτλοι μας στα ινδικά” ενώ συμπλήρωσε ότι το επίπεδο των Ελλήνων συγγραφέων είναι εξαιρετικό!

Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ακόμη ότι ανάμεσα στους συγγραφείς που τον προσεγγίζουν είναι και πολλοί Έλληνες του εξωτερικού, από διάφορες χώρες. Παράλληλα, στόχος του είναι να υπάρξει και “φυσική παρουσία” του εκδοτικού οίκου. Ήδη σε λίγες ημέρες θα ανοίξει το πρώτο βιβλιοπωλείο στο Λίβερπουλ ενώ στόχος του είναι μικρές γωνιές με τα βιβλία του σε διάφορα καταστήματα. “Θα γεμίσουμε την Αγγλία και όλο τον κόσμο με ελληνικά βιβλία” κατέληξε ο κ. Χριστοδούλου.

σχετικα podcasts