Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Μία “Greek List” στο Ηνωμένο Βασίλειο

της Νατάσας Βησσαρίωνος

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί συμπατριώτες μας μετανάστευσαν για μία καλύτερη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Αυγουστίνος Γαλιάσσος, είναι ένας από τους Έλληνες που έφτασε το 2003 στη Μεγάλη Βρετανία για σπουδές master, και με στόχο να επιστρέψει στην πατρίδα, με το τέλος των σπουδών του. Άρχισε να εργάζεται όμως, η μία δουλειά έφερε την άλλη, στην πατρίδα ήρθε η οικονομική κρίση, οπότε αποφάσισε να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δημιούργησε και μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή πλατφόρμα, τη Greek List

Ο Αυγουστίνος Γαλιάσσος ιδρυτής του Greek List

 

O Αυγουστίνος Γαλιάσσος, μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ  και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» από το κρύο Λονδίνο για το προφίλ του Έλληνα της Μεγάλης Βρετανίας. “Το προφίλ του Έλληνα που ερχόταν στην Αγγλία το 2003 και το 2004 είναι τελείως διαφορετικό από το προφίλ του Έλληνα που ήρθε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2014 και μετά… Οι Έλληνες που ήρθαν από το 2003 μέχρι και το 2014 περίπου, ήταν τραπεζικοί υπάλληλοι, κάποιοι γιατροί, πολλοί σύμβουλοι επιχειρήσεων, άνθρωποι που είχαν σπουδάσει και ήταν επιλογή τους η μετανάστευση στη συγκεκριμένη χώρα, λόγω των επαγγελματικών ευκαιριών που τους προσέφερε. Από το 2014 και μετά, και με την οικονομική κρίση στην πατρίδα, άρχισαν να έρχονται πολλοί Έλληνες που δεν είχαν σπουδάσει και βρίσκαν την Αγγλία ως μία ευκαιρία για να μπουν στην αγορά εργασίας. Όπως στον χώρο της εστίασης. Με πολλή σκληρή δουλειά και κόπο κατάφεραν και ανέβηκαν, και έφτασαν σήμερα να κατέχουν πολλοί από αυτούς διευθυντικές θέσεις”.

«ΤοGreek List » είναι μια συνέχεια του γκρουπ «Έλληνες στο Λονδίνο» που δημιούργησα στο facebook 14 χρόνια πριν. Όσο όμως ερχόντουσαν Έλληνες τόσο αυξανόταν το ενδιαφέρον… οι ερωτήσεις στην ομάδα “Έλληνες στο Λονδίνο” ήταν: «Ψάχνω Έλληνα δικηγόρο», «Ψάχνω Έλληνα οδοντίατρο» και αυτό συνέβαινε, επειδή σαν Έλληνας προτιμά να μιλάς στη γλώσσα σου με έναν άλλον Έλληνα, θέλεις να στηρίξεις τον συμπατριώτη σου. Έτσι δημιουργήθηκε το “Greek List” που περιέχει πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις του Λονδίνου. Μέσα στις δύο πρώτες μέρες γράφτηκαν στην πλατφόρμα 500 ελληνικές επιχειρήσεις. Οι Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου ουσιαστικά βρίσκουν μέσα από το Greek List τους Έλληνες επαγγελματίες. 
Σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ενδιαφέρον και από τους ξενόγλωσσους. Υπήρχαν πολλές αναζητήσεις Βρετανών και μη Ελλήνων που ενδιαφέρονταν για τα ελληνικά προϊόντα, αλλά και για διακοπές στην πατρίδα. . Έτσι δημιουργήθηκε το Greek Select, όπου μπορεί να βρει κανείς ξενοδοχεία στην πατρίδα. Τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθούν πολλές προσφορές για διακοπές στην Ελλάδα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα”.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αυγουστίνος Γαλιάσσος εργάζεται και στο “Hellenic Tv” που εκπέμπει ελληνικό πρόγραμμα εδώ και 30 χρόνια, εκτός Ελλάδος. Επιμελείται και παρουσιάζει μία εβδομαδιαία εκπομπή με καλεσμένους Έλληνες της Αγγλίας και την ιστορία τους, τις δράσεις τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

σχετικα podcasts