Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Αντιγόνη Τσιούλη: Μια Ελληνίδα στο μπαλέτο της Όπερας του Καΐρου

της Νατάσας Βησσαρίωνος

Μία Ελληνίδα χορεύτρια θα βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής στην Όπερα του Καΐρου, στην παρουσίαση του μπαλέτου “Ζορμπάς”.

Η Αντιγόνη Τσιούλη, μίλησε στη “Φωνή της Ελλάδας”  για τη ζωή της στο Κάιρο και την απόφασή της να εργαστεί στο καταξιωμένο μπαλέτο της Όπερας του Καΐρου.
Τελειώνοντας τις σπουδές της, το 2014 από το τμήμα χορευτών-καθηγητών χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έψαχνε να εργαστεί στο εξωτερικό, και έγινε δεκτή στο διάσημο μπαλέτο της Όπερας του Καΐρου. Ήδη, μετά από 7 χρόνια στην Όπερα του Καΐρου, λαμβάνει ρόλους σολίστ ενώ παράλληλα εργάζεται και ως καθηγήτρια μπαλέτου… “Άλλωστε το μπαλέτο είναι η βάση του χορού” δηλώνει η ίδια.

Από τη φωτογράφιση με τα κοστούμια για την παράσταση “Ζορμπάς”

 

Αυτή την περίοδο, εργάζεται πυρετωδώς για τη νέα σεζόν με την πρώτη παράσταση να ανεβαίνει στην εξωτερική σκηνή του κτιρίου της Όπερας, στο Cairo Opera House, στις 13 Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας αποσπάσματα από “La Bayadere”, opera “Aida”- με την συμμετοχή του μπαλέτου, “the waltz of Strauss”, και “Ζορμπάς” όπου η Αντιγόνη Τσιούλη θα βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής.

Η Ελληνίδα χορεύτρια, μίλησε για τη ζωή στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, και τις δυσκολίες προσαρμογής που αντιμετώπισε το πρώτο διάστημα και τόνισε χαρακτηριστικά ότι “στην Αίγυπτο, η λέξη “Έλληνας” είναι διαβατήριο.

σχετικα podcasts