Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η ιστορία της Διασποράς-Κρίσιμη η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας στην Ομογένεια

Ο αριθμός των μαθητών που μαθαίνουν ελληνικά παγκοσμίως μειώνεται ανέφερε ο καθηγητής της Ελληνικής ιστορίας, συγγραφέας και ερευνητής Αναστάσιος Τάμης που ζει και εργάζεται στην Μελβούρνη της Αυστραλίας συνεχίζοντας την αφήγηση για την ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδος και στους Δημήτρη Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα.

Ο αριθμός που χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα στο σπίτι στην Αυστραλία εκτιμάται σε 340 χιλ. σήμερα απο 550 χιλιάδες πιο παλιά. Στα θετικά είναι η αύξηση των τμημάτων και των σπουδαστών της ελληνικής γλώσσας σε πολιτείες των ΗΠΑ που εν μέρει εξηγείται απο το γεγονός ότι η 3η γενιά αναζητά τις ρίζες της. Ζούμε σε μεταίχμιο καθώς περνάμε απο την 3η στη 4η γενιά, πρόσθεσε. Η ελληνική γλώσσα είναι το πιο δύσκολο συστατικό για την διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού. “Ελληνες θα πρέπει να θεωρούνται όσοι ζουν τον ελληνικό πολιτισμό, κατέληξε ο κ. Τάμης, λέγοντας πως η παγκοσμιοποίηση έχει κηρύξει πόλεμο στα έθνη-κράτη.

σχετικα podcasts