Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

M. Cardaras: Κραυγή απόγνωσης απο τους υιοθετημένους ομογενείς μας | 17.10.2023

Στη δική της ιστορία υιοθεσίας την δεκαετία του 1950 και στο βιβλίο της με τίτλο «Ripped at the Root: An Adoption Story” το οποίο ασχολείται με την υιοθεσία μιας άλλης Ελληνίδας, της Ντίνα Πούλιος απο οικογένεια στις ΗΠΑ, μίλησε η Mary Cardaras, αναπληρώτρια καθηγήτρια επικοινωνίας στο δημόσιο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο East Bay, στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας, στην εκπομπή Η Παγκόσμια Φωνή μας με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας.

Η κ. Cardaras, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα, έχοντας αναλάβει επικεφαλής του κέντρου Demos του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας, είναι επίσης συγγραφέας και μάχεται για να δοθεί πρόσβαση στους φακέλους υιοθεσίας στα υιοθετημένα Ελληνόπουλα των δεκαετιών μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και να τους επαναχορηγηθεί η ελληνική υπηκοότητα αφού γεννήθηκαν εδω απο ¨Ελληνες γονείς. Η ίδια αναζητά τον πολύ ηλικιωμενο βιολογικό πατέρα της Κωνσταντίνο Κωλέτση, ο οποίος πιθανόν ζει κάπου στην Αθήνα.

σχετικα podcasts