Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

B. Κουφιώτης για τον σεισμό: Οι ‘Ελληνες του Μαρόκου είναι ασφαλείς

Οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που χτύπησε το Μαρόκο ξεπερνούν τους 2500 και οι τραυματίες τους 2000 αλλά οι 200 περίπου ‘Ελληνες της Αραβικής χώρας είναι ασφαλείς τόνισε ο Βασίλης Κουφιώτης, επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, την εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας και στους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο κ. Κουφιώτης, ο οποίος πήγε στο Μαρόκο από την Γαλλία πριν απο περίπου 30 χρόνια, ανέφερε ότι οι περισσότεροι ‘Ελληνες ζούνε στην Καζαμπλάνκα, η οποία απέχει περίπου 250 χιλιόμετρα από το Μαρακές που ήταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, και στο Ραμπάτ, την διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, και ασκούν διάφορα επαγγέλματα όπως γιατροί, φαρμακοποιοί κ.τ.λ. Η άνοδος της θερμοκρασίας έχει επηρεάσει και το Μαρόκο που έχει θέμα ξηρασίας και έχει στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το υδρογόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

σχετικα podcasts