Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Robyn: Πολλά υιοθετημένα Ελληνόπουλα πέρασαν τα πάνδεινα | 05.10.2023

Για την προσωπική της ιστορία υιοθεσίας η οποία εμπεριέχει πολύ πόνο και πίκρα, μίλησε η Robyn Joanna Zalewa (γεννηθείσα Γιαννούλα Γιαννοπούλου), η οποία υιοθετήθηκε στην ηλικία των 14 μηνών το 1958 απο μια οικογένεια στο Τέξας των ΗΠΑ, μιλησε στην εκπομπή Η Παγκόσμια Φωνή μας με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας.

Η κ. Zalewa ανέφερε οτι ο χαμένος χρόνος δεν μπορεί να αναπληρωθεί αλλά θέλει να ζήσει με τα δυο απο τα εναπομείναντα βιολογικά αδέλφια της και να γνωρίσει την Ελλάδα και να μάθει την ελληνική γλώσσα. Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στον πολυετή αγώνα που έδωσε και δίνει με την γραφειοκρατία για να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο παρότι έχει ληξιαρχική πράξη γέννησης, τα χαρτιά της υιοθεσίας με την υπογραφή της μητέρας της ενω είναι γνωστά τα στοιχεία της οικογένειάς της. Τελευταίο εμπόδιο η εγγραφή στο δημοτολόγιο του Δήμου Μεσσήνης.

σχετικα podcasts