Γλυκιά Ζωή Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 10.11.2023

Απόψε μιλάμε για διατροφή, γαστρονομία και για τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Πρωταγωνιστής το αυγοτάραχο. Ο Ζαφείρης Τρικαλινός και η σεφ Λίλα Κούρτη, έρχονται στο στούντιο και εξιστορούν την παράδοση της επεξεργασίας των αυγών του θηλυκού Κέφαλου στο Αιτωλικό, από το 1856 μέχρι σήμερα, μας ενημερώνουν για τη διατροφική αξία του αυγοτάραχου και για την αποδοχή του από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο και παράλληλα μας παρουσιάζουν νέες καινοτόμες ιδέες. Ακόμη, η Άνθεια Κώτση  και ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου μας ξεναγούν στις «Ημέρες Λήμνου» που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Ο  Χρήστος Χρυσόπουλος και η facebookική ομάδα  Τσίπουρο και μεζέδες για μερακλήδες παρασέρνει στα ρακοκάζανα του Νομεβρίου. Τέλος, ο Νίκος Ιωαννίδης μας ταξιδεύει στη Φλωρεντία, όπου πραγματοποιείται η μεγαλύτερη έκθεση αποκλειστικά ελληνικού κρασιού που έχει οργανωθεί ποτέ στην Ιταλία, η greekdaywine 2023.

Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.

σχετικα ondemand