Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, 28-07-2022

Ακούστε την εκπομπή της Πέμπτης, 28 Ιουλίου, με τον Προκόπη Αγγελόπουλο στο στούντιο. Η Επικαιρότητα βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο, στο πρώτο μέρος, έτσι όπως αποτυπώνεται και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, Στο δεύτερο μέρος, μετά τις 9:30, στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης και ο Έλληνας καθηγητής του Μ.Ι.Τ., Μανώλης Κέλλης, σε απευθείας επικοινωνία με το νησί της Σύρου όπου περνά τις καλοκαιρινές του διακοπές, χωρίς, ωστόσο (όπως ομολόγησε) να έχει αφήσει εντελώς πίσω του τη δουλειά, καθώς η Τεχνολογία τον βοηθά να έρχεται, σχεδόν καθημερινά σε επαφή με τους συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο.

Ο κ. Γιαννακάκης αναφέρθηκε στον ρόλο του Πολιτισμού στη σύγχρονη πραγματικότητα της πόλης των Χανίων, όπου η εικόνα της Ιστορίας της πόλης, μέσα από τα παλιά κτίρια στο ενετικό λιμάνι και γύρω από αυτό, μπλέκεται με το σήμερα και αποδεικνύει τη δυναμική της Τέχνης και της Δημιουργίας αλλά και την επίδρασή τους στους δημότες των Χανίων αλλά και στους ξένους επισκέπτες. Τον τελευταίο καιρό, πολλά από τα κτίρια της πόλης που ανήκουν στο ιστορικό της παρελθόν αποκαταστάθηκαν και παραδόθηκαν στους ανθρώπους του Πολιτισμού, οι οποίοι, με τη σειρά τους, τα αξιοποιούν μέσα από επιτυχημένες εκδηλώσεις όπως, το 1ο φεστιβάλ βιβλίου που έγινε στα τέλη Ιουνίου με τις αρχές Ιουλίου στο Ενετικό λιμάνι, αλλά και το πρόγραμμα “Ανοιχτά Πανιά”, που θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και θα προσφέρει μια σειρά από σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Χανιώτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης.

Ο Μανώλης Κέλλης, που έκλεισε την εκπομπή, μίλησε για τις μελέτες που γίνονται πάνω στο γονιδίωμα του Κορωνοϊού και οδηγούν τους επιστήμονες στην αντίληψη ότι γίνεται ενδημικός και θα αντιμετωπίζεται ως μια απλή γρίπη. Ξεκαθάρισε ότι οι ηλικιωμένοι και οι ανοσοκατασταλμένοι πρέπει να προσέχουν ιδιαιτέρως αλλά και να προστατεύονται από τους γύρω τους, ενώ επισήμανε ότι έρχονται και νέα πιο αποτελεσματικά εμβόλια, καθώς έχει γίνει κατανοητό ότι οι εμβολιασμένοι έχουν πολύ μεγαλύτερη προστασία και πολύ μικρότερη ευαλωτότητα από τους ανεμβολίαστους.

Ακούστε την εκπομπή της Πέμπτης, 28 Ιουλίου, στη Φωνή της Ελλάδας.

σχετικα ondemand