Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, 18-08-2022…

Καλεσμένη στην εκπομπή της Πέμπτης, 18 Αυγούστου, η Νίκη Ρουμπάνη, εκπαιδευτικός, ζωγράφος και πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης. Μίλησε για τον αγώνα που δίνει, εδώ και δεκαετίες για τα δικαιώματα των γυναικών, το trafficking και γενικότερα τα ζητήματα της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας. Η γραμμή SOS 210 9700814 λειτουργεί εδώ και χρόνια, λαμβάνοντας κλήσεις από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν φαινόμενα βίαιων συμπεριφορών. Η κα Ρουμπάνη αναφέρθηκε στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα, ακόμη και για τη ζωή τους, καταστάσεις και έδωσε συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να “δραπετεύσουν”. Μίλησε για το trafficking που δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και στους εργάτες γης, που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και, πολλές φορές, δεν πληρώνονται για την εργασία που προσφέρουν. Η κα Ρουμπάνη τόνισε τη σημασία που έχει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αναγνώριση των συμπτωμάτων αλλά και τη διαχείριση περιπτώσεων παιδιών που θα μπορούσαν να πέσουν θύματα bullying, στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και τη βοήθεια προς τους γονείς, έτσι ώστε από πολύ νωρίς να εντοπίζουν το πρόβλημα και να βοηθούν τα παιδιά τους.

Στο τελευταίο μέρος της εκπομπής, μιλήσαμε με την Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου, μια νέα γυναίκα, ερευνήτρια και καθηγήτρια στη Νέα Υόρκη, στον τομέα της νευροεπιστήμης. Η Δρ. Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου βρέθηκε στη λίστα Forbes «30 under 30» στην κατηγορία Science and Healthcare και εργάζεται ως νευροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rockfeller και είναι καθηγήτρια και στο Hunter College. Η κα Θεοφανοπούλου μίλησε για τις σπουδές της, αλλά και το αντικείμενο της δουλειάς της που είναι η νευροεπιστήμη της Γλώσσας και, γενικότερα της Επικοινωνίας και εξήγησε τους παράγοντες που επηρεάζουν τη δυνατότητά μας να περνάμε το μήνυμα που θέλουμε στους συνομιλητές μας. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την πολύ μεγάλη σημασία της κοινωνικής ανταμοιβής που έρχεται μέσα από την κοινωνικοποίηση και τις συναναστροφές μας. Στην ερώτηση αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα, στάθηκε ιδιαιτέρως στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Έρευνας στην Ελλάδα που θα αποτελούσε τροχοπέδη για την ίδια αλλά και για άλλους Έλληνες ερευνητές της Διασποράς στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού. τους.

Η εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ξεκίνησε, όπως πάντα με τον σχολιασμό της Επικαιρότητας, μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ενώ, στη συνέχεια, ο Προκόπης Αγγελόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Χρήστο Παγώνη, από τον τόπο των θερινών διακοπών του, για να σχολιάσουν την Οικονομική Επικαιρότητα και, κυρίως το ενεργειακό ζήτημα και τους φόβους για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

σχετικα ondemand