Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ν. Παπαδογεωργάκη: Έρχονται αυξήσεις στις δόσεις των δανείων – ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τους συνεπείς δανειολήπτες

Τα στεγαστικά δάνεια μπαίνουν και πάλι στο κάδρο, τόσο σε σχέση με την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων όσο και σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς ακινήτων που συνεχίζονται και για ιδιοκτησίες που είναι δηλωμένες ως πρώτη κατοικία. Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ και στον Προκόπη Αγγελόπουλο, η δικηγόρος-διαμεσολαβήτρια, Νανά Παπαδογεωργάκη, η οποία περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Σύμφωνα με την κα Παπαδογεωργάκη, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας γίνονται καθώς, προστασία πρώτης κατοικίας υπάρχει μόνο για όσους έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη και περιμένουν εκδίκαση της υπόθεσής τους. Για όλους τους υπόλοιπους, μοναδική διέξοδος είναι η συνεννόηση με την τράπεζα ή το fund που έχει αποκτήσει το δάνειο. Συμβιβασμοί γίνονται, ωστόσο, στην περίπτωση των εταιρειών που έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα των δανείων, η πρόσβαση σε αυτές είναι δύσκολη και, πολλές φορές, χρονοβόρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αυξήσεις των επιτοκίων, η κα Παπαδογεωργάκη χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα, σύμφωνα με το οποίο, μια αύξηση του επιτοκίου κατά 0,4% θα μπορούσε να σημαίνει επιβάρυνση στη δόση που θα φτάνει ακόμη και τα 40 ευρώ, δηλαδή κάτι λιγότερο από μία δόση παραπάνω τον χρόνο για ένα στεγαστικό δάνειο. Εκτίμηση, ωστόσο, είναι ότι για τους συνεπείς δανειολήπτες θα υπάρξει μια εκλογικευμένη διαχείριση και δεν θα επιβαρυνθούν, ειδικά εφόσον τα δάνειά τους βρίσκονται προς τη λήξη τους, χωρίς, φυσικά, να μπορεί κανείς να προβλέψει ακριβώς τι θα γίνει στην πράξη.

Ακούστε τη Νανά Παπαδογεωργάκη στη Φωνή της Ελλάδας

σχετικα ondemand