Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ιαματικός Τουρισμός στην Ελλάδα: Ένα “προϊόν” με υψηλή προστιθέμενη αξία που απαιτεί προσήλωση και σχεδιασμό – Στα Καμένα Βούρλα το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής

Για το παρόν και το μέλλον του Ιαματικού Τουρισμού στην Ελλάδα μίλησαν στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ και στον Προκόπη Αγγελόπουλο, οι δήμαρχοι Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς και Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης. Στο στούντιο ήταν καλεσμένος ο κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και Αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος ανακοίνωσε και την πραγματοποίηση του 3ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής, που θα γίνει το επόμενο διάστημα, στα Καμένα Βούρλα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΖΙΑΣ, δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού

 

Ο Ιαματικός Τουρισμός, ένας θεσμός που εγκαινίασε την έννοια του Τουρισμού στην Ελλάδα από την Αρχαιότητα, αποτελεί και σήμερα ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, δυστυχώς, όμως, ελάχιστα αξιοποιημένο, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Εθνικού Σχεδιασμού. Ο ξένος επισκέπτης που θα βρεθεί στη χώρα μας με… εντολή γιατρού είναι ένας επισκέπτης που θα επιστρέφει, κάθε φορά, σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις θεραπείες του και, τις περισσότερες φορές, είναι ένα Τουρίστας Υψηλού Εισοδήματος.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ: δήμαρχος Αλμωπίας

 

Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που περιοχές οι οποίες στήριζαν ένα μεγάλο μέρος της Οικονομίας τους στον Ιαματικό Τουρισμό, βλέπουν, σήμερα, εγκαταστάσεις που κάποτε αποτελούσαν πόλο έλξης για ξένους αλλά και Έλληνες επισκέπτες, να εμφανίζουν εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης.

 

σχετικα ondemand