Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, Παρασκευή, 20 Μαίου 2022, μιλάμε για τουρισμό το καλοκαίρι του 2022 στην Ελλάδα και θυμόμαστε τους σταθμούς στην πορεία του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Μια εκπομπή αφιερωμένη στο φετινό Ελληνικό τουριστικό καλοκαίρι, ήταν η εκπομπή της Παρασκευής. Ο Χάρης Ζαβουδάκης, ανταποκριτής της ΕΡΤ στη  Σάμο, μιλά για τα δεδομένα που διαμορφώνουν το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για το νησί αλλά και η τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή και πριμοδοτεί με 300 ευρώ κάθε ενήλικο Έλληνα τουρίστα που θα θελήσει να επισκεφτεί το νησί, που μετρά ακόμη τις πληγές του από τον σεισμό, τον Οκτώβριο του 2020.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης, ξεδιπλώνει όλα τα δεδομένα του φετινού καλοκαιριού στους Ελληνικούς προορισμούς, κάνοντας θετικές προβλέψεις για μια χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά έπεσε πάνω στην Ουκρανική κρίση και την Ακρίβεια. Ο κ. Τσιλίδης μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην έκδοση βίζας τουρίστες από τρίτες χώρες, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό αλλά και των αυστηρών κανόνων που βάζει το Ελληνικό Κράτος.

Ακούστε την εκπομπή η οποία κάνει, παράλληλα με την ενημερωτική της διάσταση, ένα μουσικό αφιέρωμα στην καλλιτεχνική πορεία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 και τους Forminx, τους εκπληκτικούς και πρωτοπόρους Aphrodite’s Child, έως τη Mythodea και το βραβευμένο Chariots of Fire.

σχετικα ondemand