Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Νίκος Φαραντούρης: “Να ασκηθούν άμεσα σοβαρές δημόσιες πολιτικές για την αντιμετώπιση της Οικονομικής και της Κοινωνικής Κρίσης”

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους Χρήστο Παγώνη και Προκόπη Αγγελόπουλο, ο κ. Νίκος Φαραντούρης, καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών και Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ανέλυσε τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην Αγορά Ενέργειας, τον τρόπο με τον οποίο οι Οικονομίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα των ολιγοπωλείων, με στόχο την εξυπηρέτηση των Ευρωπαίων πολιτών-καταναλωτών, που επιβάλλεται να έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο Αγαθό της Ενέργειας, ανεμπόδιστα. Ανέλυσε τα δεδομένα που διαμορφώνει στην Αγορά η ρήτρα αναπροσαρμογής που, όπως τόνισε, έχει κριθεί καταχρηστική σύμφωνα με πρόσφατη δικαστική απόφαση. Έδωσε, επίσης, το στίγμα της Παγκόσμιας Οικονομικής συγκυρίας των τελευταίων χρόνων που, όπως είπε χαρακτηριστικά, θυμίζει την περίοδο του Μεσοπολέμου με έντονα φαινόμενα προστατευτισμού, συγκέντρωση πλούτου και κοινωνικές ανισότητες, επισήμανε, ωστόσο, πόσο σημαντικό είναι, εδώ και τώρα, να ασκηθούν σοβαρές δημόσιες πολιτικές για την αντιμετώπιση της Κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής. “Την Ενέργεια, το Νερό και την υγεία αν την αφήσεις ανεξέλεγκτη απλά δεν θα την έχεις” καταλήγει ο κ. Φαραντούρης, δίνοντας το στίγμα μιας πολιτικής στη διαχείριση των δημοσίων αγαθών που θα πρέπει να μπει στο κάδρο, τα επόμενα χρόνια, στην οικονομική πολιτική των μελών της Ε.Ε.

Ακούστε τη συνέντευξη του Νίκου Φαραντούρη, στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, στη Φωνή της Ελλάδας…

σχετικα ondemand