Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Τί έλεγε ο Αντώνης Συκάρης στη Φωνή της Ελλάδας για το ταξίδι στα Ιμαλάια που κόστισε τη ζωή του

Ακούστε την τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει ο Αντώνης Συκάρης στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ- ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, στις 30 Ιουνίου του 2021, λίγους μήνες πριν τη μοιραία αποστολή στα Ιμαλάια. Ο πολύπειρος Έλληνας ορειβάτης μιλά για την προσπάθειά του να κατακτήσει και τις 14 κορυφές πάνω από τα 8 χιλιάδες μέτρα (μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κατακτήσει τις 5) στο ψηλότερο βουνό του κόσμου. Εξηγεί πόσο επικίνδυνο είναι, θυμάται τους συντρόφους, Έλληνες και ξένους, που είχε ήδη χάσει στις αποστολές που είχαν προηγηθεί. Αναφέρεται, κυρίως, στην αποστολή του Φεβρουαρίου του 2021 στην προσπάθεια να κατακτηθεί η κορυφή Κ2 των Ιμαλαϊων, που απέτυχε και στην οποία χάθηκαν 5 συνορειβάτες του. Εξηγεί πως είναι δυνατόν, μετά από αυτή την άσχημη εμπειρία της απώλειας συντρόφων σε δύσκολες αναβάσεις, να βρίσκει κανείς το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίζει την προσπάθεια. Περιγράφει τη σοκαριστική εικόνα ενός ορειβάτη που έχει φύγει από τη ζωή, 20 χρόνια νωρίτερα, και βρίσκεται παγωμένος στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή, με το πρόσωπό του παγωμένο και αναλλοίωτο από τον χρόνο. “Πέρασαν 31 χρόνια από τότε που ξεκίνησα και σήμερα έχω κλείσει τα 59 μου χρόνια” έλεγε σε εκείνη τη συνέντευξή του, 8,5 μήνες πριν, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι: “όχι μόνο δεν πλησιάζει το τέλος, αλλά είμαι ακόμα στην αρχή“. Δυστυχώς, η μοίρα του έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι.

Ακούστε τη συγκλονιστική του συνέντευξη, το καλοκαίρι του 2021, λίγο πριν αναχωρήσει για την τελευταία αποστολή της ζωής του, στα Ιμαλάια.

σχετικα ondemand