Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ με… ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ από Αθήνα, Σάμο Ουκρανία, Λονδίνο και Σίδνεϋ

Μια ακόμη εκπομπή που «ακούμπησε» στην επικαιρότητα των ημερών, ταξιδεύοντας, παράλληλα, σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αυστραλία άκουσαν οι ακροατές της “Φωνής της Ελλάδας”, από τους Χρήστο Παγώνη και Προκόπη Αγγελόπουλο.

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας, Κάτια Αντωνιάδη, μίλησε στην εκπομπή για τις μειωμένες προσφυγικές ροές των τελευταίων ημερών αλλά και για το γεγονός ότι υπάρχουν, πλέον, Ουκρανοί που αποφασίζουν να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Ο Χάρης Ζαββουδάκης, ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Σάμο, δίνει το ρεπορτάζ για την δασική πυρκαγιά που έκανε «ποδαρικό» για το 2022, αλλά και για τα μηνύματα που έρχονται για τον Τουρισμό στο νησί, το καλοκαίρι που έρχεται, με την ελπίδα ότι η κίνηση θα αγγίξει τα επίπεδα του 2019.

Από το Λονδίνο, η γνωστή Ελληνίδα Ιολόγος-Επιδημιολόγος στο University College of London, Ελένη Ναστούλη, μίλησε για την Πανδημία στη Μεγάλη Βρετανία, όπου τα κρούσματα αυξάνονται, τις τελευταίες ημέρες, όχι, όμως, στον ίδιο βαθμό, και οι νοσηλείες. Είναι μια πραγματικότητα η οποία αποδίδεται στο γεγονός ότι στην Κοινότητα επικρατεί η νέα, λιγότερο επικίνδυνη, αλλά πιο μεταδοτική μετάλλαξη του Ιού, συνυπάρχει, ωστόσο, και το παλαιότερο στέλεχος. Στην ερώτηση αν ο επόμενος χειμώνας θα είναι διαφορετικός, η κα Ναστούλη ήταν επιφυλακτική, καθώς, όπως είπε, δεν γνωρίζουμε πως θα μεταλλαχθεί ο ιός, αλλά και σε τι ποσοστό θα βρει τον πληθυσμό, στην Ελλάδα, εμβολιασμένο.

Ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ανέλυσε τα τελευταία δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Αγορά, μετά το κύμα των ανατιμήσεων, δεδομένα που πιέζουν αφόρητα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πρέπει να αντιμετωπίζουν τόσο την ακρίβεια σε ενέργεια και πρώτες ύλες όσο και τη μειωμένη κίνηση στην Εστίαση, λόγω της επιβάρυνσης στα οικονομικά των νοικοκυριών.

Ο δημοσιογράφος και αναλυτής ναυτιλιακών θεμάτων, Λάμπρος Καραγεώργος αναφέρθηκε στην Ελληνική Ναυτιλία και στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Τα Ελληνόκτητα πλοία, που κατέχουν το 27% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας στα δεξαμενόπλοια και εξίσου υψηλό ποσοστό στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις νέες ενεργειακές διαδρομές του υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη ή του Άνθρακα και του Πετρελαίου από άλλες γωνιές του πλανήτη προς την Ευρώπη, σε αντικατάσταση των αγορών Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Τέλος, από την Αυστραλία, ο Έλληνας φυσικός – διακεκριμένος καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ, Ματθαίος Σανταμούρης εξήγησε με ποιον τρόπο η τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας προχωρά, με γρήγορα βήματα, με στόχο να προσφέρει ενεργειακή αυτονομία στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

σχετικα ondemand