Υγεία και Σπορ Βίκυ Σπύρου
0:00
0:00 LIVE
ΕΡΑΣΠΟΡ   101,8 – 100,9
ΕΡΑΣΠΟΡ  101,8 – 100,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 327 +30 210 6012991 -992 (Ακροατών για τις εκπομπές) sportsradio@ert.gr

Η Αγγελική Αγγελίδη, Άννα Μαρία Τουβρά και ο Νίκος Λαμπρούλης στο Υγεία και Σπορ | 29.11.2015

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ…ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Τους τρόπους προφύλαξης από τον σακχαρώδη διαβήτη, τη νόσο του σύγχρονου τρόπου ζωής, αλλά και το πως θα καταφέρουμε να συμβιώσουμε εν τέλει με τον “γλυκό” αυτό μπελά, υπέδειξαν, η γιατρός κ. Αγγελική Αγγελίδη, Ειδικευόμενη Παθολογίας, Επιστημονικός Συνεργάτης Διαβητολογικού Κέντρου νοσοκομείου «ΤΖΑΝΕΙΟ», Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η εργοφυσιολόγος  κ. Άννα-Μαρία Τουβρά, Διδάκτωρ του ΤΕΦΑΑ, με ειδίκευση στην άσκηση για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, που βρέθηκαν στην ΕΡΑΣΠΟΡ και στην εκπομπή “ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡ”.

Η κ. Αγγελίδη ανέφερε στην Βίκυ Σπύρου τις αιτίες αυτής της «σιωπηλής» μάστιγας, όπου εκτός από την κληρονομικότητα, την ευθύνη, για την εκδήλωσή της, έχει ο καθιστικός τρόπος ζωής και η κακή διατροφή. Τόσο στην περίπτωση του νεανικού διαβήτη, Τύπου 1, όσο και σε αυτή, του Τύπου 2, το μυστικό είναι ν΄ αλλάξουμε απλά τρόπο ζωής. Η επίδραση της άσκησης επεσήμανε η γιατρός είναι τόσο ευεργετική που πολλοί ινσουλινοεξαρτώμενοι ασθενείς κατάφεραν να μειώσουν ακόμα και τη δόση.

Στον μηχανισμό ρύθμισης των επιπέδων σακχάρου μέσω της άσκησης, αλλά στις μορφές εκγύμνασης ανάλογα με τον τύπο του διαβήτη, αναφέρθηκε η κ. Τουβρά, επισημαίνοντας ότι πολλοί αθλητές όντας διαβητικοί κατάφεραν να διακριθούν σε παγκόσμιο και ολυμπιακό επίπεδο.

Στην εκπομπή μίλησε και ο ερασιτέχνης δρομέας Νίκος Λαμπρούλης, ο οποίος πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, μεταφέροντας τις εμπειρίες του από την καθημερινότητα του και το πόσο η διατροφή και η άσκηση του άλλαξε τη ζωή

σχετικα ondemand