Υγεία και Σπορ Βίκυ Σπύρου
0:00
0:00 LIVE
ΕΡΑΣΠΟΡ   101,8 – 100,9
ΕΡΑΣΠΟΡ  101,8 – 100,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 327 +30 210 6012991 -992 (Ακροατών για τις εκπομπές) sportsradio@ert.gr

Ο Κωνσταντίνος Μπάρδης στο Υγεία και Σπορ | 06.02.2016

Παιδική παχυσαρκία: Η μάστιγα της εποχής

Με το σημαντικότατο θέμα της Παιδικής Παχυσαρκίας, που τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας, ασχολήθηκε η εκπομπή «Υγεία και σπορ», με καλεσμένο στο στούντιο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, τον Κωνσταντίνο Μπάρδη, Διδάκτωρ του Τµήµατος Επιστήµης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στην αθλητική διατροφή, Εργοφυσιολόγο και πτυχιούχο του Τμήματος επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο νέος τρόπος ζωής που χαρακτηρίζεται από την αντικατάσταση του σπιτικού φαγητού με πρόχειρο και γρήγορο, η αύξηση της κατανάλωσης κορεσμένου λίπους, κρέατος και ζάχαρης, αντί φρούτων, λαχανικών και φυσικών χυμών, αλλά και ο περιορισμός της φυσικής δραστηριότητας είναι μερικές από τις αιτίες της παιδικής παχυσαρκίας.

Έρευνες έδειξαν ότι οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας πριν από τη σύλληψη, αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν το βάρος του νεογνού αλλά και την μετέπειτα ανάπτυξή του.

Οι διατροφολόγοι κρούουν το κώδωνα του κινδύνου καθώς η παιδική παχυσαρκία που στην Ελλάδα χτυπάει πρωτιές, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό του παιδιού όπως καρδιαγγειακά, ορμονολογικά, μυοσκελετικά αλλά και ψυχολογικά προβλήματα.

Η υιοθέτηση σωστής διατροφής, που θα στηρίζεται στην μεσογειακή δίαιτα και την κατανάλωση  δημητριακών, λαχανικών, όσπριων, φρούτων, ελαιολάδου, αποτελεί πρωταρχικό στόχο, ενώ καθημερινή συνήθεια θα πρέπει να αποτελέσει για τα παιδιά και η κατανάλωση πρωινού. Επιβεβλημένη θεωρείται δε και η φυσική δραστηριότητα, μέσα από τα παιχνίδια και τα σπορ, με στόχο την αντικατάσταση της πολύωρης ενασχόλησης με τον υπολογιστή και τα video games.

σχετικα ondemand