Υγεία και Σπορ Βίκυ Σπύρου
0:00
0:00 LIVE
ΕΡΑΣΠΟΡ   101,8 – 100,9
ΕΡΑΣΠΟΡ  101,8 – 100,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 327 +30 210 6012991 -992 (Ακροατών για τις εκπομπές) sportsradio@ert.gr

Ο Νίκος Καραγεώργος στο Υγεία και Σπορ | 09.01.2016

O συγγραφέας Νίκος Καραγεώργος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ

«Τα περισσότερα πράγµατα που έµαθα για το γράψιµο τα έµαθα τρέχοντας καθηµερινά. Oι παραλληλισµοί µεταξύ άθλησης και τέχνης αφθονούν: για να τρέξεις χρειάζεσαι µονάχα ένα ζευγάρι παπούτσια για τρέξιµο και έναν δρόµο. Οµοίως για να γράψεις χρειάζεσαι µόνο χαρτί και µολύβι και φυσικά τον εαυτό σου». (Χαρούκι Μουρακάμι).

Οι δηλώσεις αυτές του διάσημου Ιάπωνα συγγραφέα, για την αλληλεπίδραση λογοτεχνίας – αθλητισμού, αποτέλεσε αφετηρία για την σημερινή μας κουβέντα, με τον συγγραφέα και αθλητή Νίκο Καραγεώργο, ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο της ΕΡΑΣΠΟΡ, καλεσμένος της εκπομπής «Υγεία και σπορ».

Μπολιασμένος με αγάπη για τα βιβλία αλλά και τον αθλητισμό, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του μέχρι και σήμερα- όταν ως παιδί παρακολουθούσε την αθλητική πορεία του πατέρα του Άρη και του θείου του Χρήστου – αυτών των δυο κορυφαίων Ελλήνων αθλητών του βάδην – αλλά και όταν μετέπειτα ως έφηβος ξεκινούσε κι εκείνος τον πρωταθλητισμό, ο συγγραφέας των βιβλίων, «Κάτω από την φωτιά η μουσική» και «Η φαιδρή κηδεία του Οδυσσέα Λουντάντε», δείχνει να έχει ακόμα και σήμερα την ίδια εξάρτηση από τον αθλητισμό, παρόμοια με την δίψα για το διάβασμα και τη συγγραφή.

σχετικα ondemand