Υγεία και Σπορ Βίκυ Σπύρου
0:00
0:00 LIVE
ΕΡΑΣΠΟΡ   101,8 – 100,9
ΕΡΑΣΠΟΡ  101,8 – 100,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 327 +30 210 6012991 -992 (Ακροατών για τις εκπομπές) sportsradio@ert.gr

Ο Γιώργος Πασχαλίδης και ο Μανώλης Καραγιάννης στο Υγεία και Σπορ | 16.01.2016

Το μοντέλο των τριών ανθρώπινων τύπων Πασχαλίδη

Άκρως ενδιαφέροντα όσα μας είπαν και σήμερα στην εκπομπή «Υγεία και σπορ» για το μοντέλο των τριών ανθρώπινων τύπων (Tri Anthropo Type), ο Διδάκτωρ Ψυχολογίας Ρωσικής Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Ερευνών Noosfera, ερευνητής – συγγραφέας κ. Γιώργος Πασχαλίδης, αλλά και ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου κ. Μανώλης Καραγιάννης, ο οποίος εφαρμόζει την εν λόγω μέθοδο στην προπονητική του.

Μετά από μια μεγάλη έρευνα σε περισσότερα από 800.000 άτομα ο κ. Πασχαλίδης κατέληξε ότι υπάρχουν τρεις μοναδικοί και σαφώς διακριτοί τύποι ανθρώπου, τους ονόμασε Α, Β και Γ, χαρτογράφησε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κάθε τύπου και ανέπτυξε προοδευτικά το Μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis.

Οι τρεις διαφορετικοί και μοναδικοί τύποι προσωπικότητας διαπίστωσε ότι προέρχονται από γενετικά καθοριζόμενες διαφοροποιήσεις στους τρεις σχηματισμούς του Μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου, τον κροταφικό φλοιό, την αμυγδαλή και τον ιππόκαμπο, οι οποίες ρυθμίζουν την αντίδραση σε εξωτερικά και εσωτερικά γεγονότα και διαμορφώνουν τρεις διαφορετικούς και μοναδικούς τύπους προσωπικότητας, μέσα από τις συνδέσεις με άλλα σημεία του νευρικού συστήματος.

Ένα μοντέλο που βρίσκει εφαρμογή, στον αθλητισμό, την ψυχολογία, την Ιατρική, την Εκπαίδευση, την Διοίκηση επιχειρήσεων, την διατροφή και στόχο έχει να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τις αδυναμίες του, αφού ουσιαστικά μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο καθένας να θέσει σε λειτουργία τον εγκέφαλο του, προκειμένου η σκέψη του να μη τον εμποδίζει να πράξει κάτι, αλλά να τον υποστηρίζει. Ένα εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, προπονητών, αλλά και γονιών.

σχετικα ondemand