Υγεία και Σπορ Βίκυ Σπύρου
0:00
0:00 LIVE
ΕΡΑΣΠΟΡ   101,8 – 100,9
ΕΡΑΣΠΟΡ  101,8 – 100,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 327 +30 210 6012991 -992 (Ακροατών για τις εκπομπές) sportsradio@ert.gr

Ο Μάκης Καλαράς και η Μαρίνα Κουταρέλλη στο Υγεία και Σπορ | 04.10.2015

Μάκης Καλαράς: Ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας χαρισματικός αθλητής.

Μια συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες σήμερα με τον αργυρό παραολυμπιονίκη του 2004 στη δισκοβολία Μάκη Καλαρά, ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο της ΕΡΑΣΠΟΡ, καλεσμένος της εκπομπής «Υγεία και σπορ».

Αντισυμβατικός, χαρούμενος και πάνω από όλα αισιόδοξος για την ζωή, ο Μάκης Καλαράς, μίλησε στην Βίκυ Σπύρου για το ατύχημα που είχε στα 18 του το οποίο τον ανάγκασε να κινείται σε αναπηρικό καρότσι, λέγοντας ότι κάποια πράγματα στη ζωή γίνονται για συγκεκριμένο λόγο. Έχοντας ένα «γεμάτο» από ασχολίες 24ωρο, ο Μάκης Καλαράς μίλησε για την μεγάλη του αγάπη τον αθλητισμό, που του έδωσε την δυνατότητα να ζήσει μοναδικές συγκινήσεις και να αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον η καθημερινότητα του. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες στις μετακινήσεις τους στην πόλη και μίλησε για άγνοια του κόσμου, οι οποίοι κλείνουν τις ράμπες και τα σημεία πρόσβασης των αναπήρων χωρίς να γνωρίζουν για το κακό που κάνουν.

Προέτρεψε δε τους ανθρώπους με αναπηρία να βγουν έξω από το σπίτι, να αθληθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. «Αν δεν σε βλέπουν», είπε, «σε θεωρούν ανύπαρκτο. Εγώ κυκλοφορώ κανονικά. Πηγαίνω και σε μέρη που δεν υπάρχει πρόσβαση, με τσαμπουκά», είπε χαρακτηριστικά.

Αθλητικός του στόχος είναι οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες το 2018 στο άθλημα του seatski. Τα τελευταία χρόνια ο Μάκης Καλαράς, επισκέπτεται τακτικά πολλά σχολεία της Αθήνας και συζητά για την αναπηρία με μαθητές του δημοτικού.

Ακόμη σήμερα στην ΕΡΑΣΠΟΡ, η διοργανώτρια του Spetses Mini Marathon, Μαρίνα Κουταρέλλη, μίλησε για την 5η φετινή επετειακή διοργάνωση που θα γίνει 9-11/10, στο πανέμορφο νησί των Σπετσών. Μια διοργάνωση φαινόμενο, η οποία ξεκίνησε με 700 συμμετοχές και σήμερα έφτασε τις 12.000.

σχετικα ondemand