Υγεία και Σπορ Βίκυ Σπύρου
0:00
0:00 LIVE
ΕΡΑΣΠΟΡ   101,8 – 100,9
ΕΡΑΣΠΟΡ  101,8 – 100,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 327 +30 210 6012991 -992 (Ακροατών για τις εκπομπές) sportsradio@ert.gr

Ο Γιώργος Πασχαλίδης και ο Μανώλης Καραγιάννης στο Υγεία και Σπορ | 17.10.2015

Μοντέλο των τριών ανθρώπινων τύπων

Με ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο θέμα… την παρουσίαση του μοντέλου των τριών ανθρώπινων τύπων (Tri-Anthropo-Type), ασχολήθηκε σήμερα η εκπομπή «ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡ», με δυο εξαιρετικούς καλεσμένους!!

Στο στούντιο της ΕΡΑΣΠΟΡ, βρέθηκε ο συγγραφέας, ερευνητής και εφευρέτης του μοντέλου, Γιώργος Πασχαλίδης, αλλά και ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου στο επι κοντώ Μανώλης Καραγιάννης, ο οποίος το εφαρμόζει στην προπονητική του, με θεαματικά αποτελέσματα.

Με χειμαρρώδη λόγο, ο κ. Πασχαλίδης εξήγησε στη Βίκυ Σπύρου και στους ακροατές της ΕΡΑΣΠΟΡ, ότι σύμφωνα με το Μοντέλο, οι άνθρωποι χωρίζονται σε τρεις μόνο Τύπους προσωπικότητας, Α, Β και Γ και ότι ο κάθε ανθρώπινος Τύπος έχει συγκεκριμένα φυσιολογικά, νευροανατομικά και νευροχημικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθορίζονται από τη γενετική σύσταση του ενός από τους δυο γονείς.

Στόχος του μοντέλου είναι η σκέψη να μπορεί  να επηρεάσει τη δομή του εγκεφάλου και να αλλάξει τη λειτουργία του, για να διαμορφώσει έναν καινούργιο χαρακτήρα, έναν χαρακτήρα ελεύθερου ανθρώπου, έτσι ώστε να μην είμαστε πια έρμαια μιας βιολογικής λειτουργίας με την οποία γεννιόμαστε.

Όπως τονίστηκε, η γνωριμία με το Μοντέλο και η εφαρμογή του μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας, τους γονείς, τους φίλους, τους αθλητές μας κ.α., να ερμηνεύσουμε με ευκολία τη συμπεριφορά του καθενός, αλλά και να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή μας στον τομέα που μας ενδιαφέρει.

Δεδομένου ότι το εν λόγω μοντέλο βρίσκει εφαρμογή σε πάρα πολλά πεδία, όπως στον αθλητισμό, στη Ψυχολογία, στη διατροφή, στην επιχειρηματικότητα, στην εκπαίδευση…και σε πολλά ακόμα…ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου στο επι κοντώ Μανώλης Καραγιάννης, εξήγησε ότι το μοντέλο καθοδηγεί τον προπονητή και τον πληροφορεί με ακρίβεια για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αθλητή του και του δίνει σαφή εικόνα της ψυχολογίας, καθώς και του τρόπου σκέψης και αντίδρασής του. Είναι όπως χαρακτηριστικά είπε… «ένα μοναδικό εργαλείο για την κατάκτηση της κορυφής».

σχετικα ondemand