Έλα Απόψε στου Θωμά Θωμάς Σίδερης
0:00
0:00 LIVE
ΕΡΑΣΠΟΡ   101,8 – 100,9
ΕΡΑΣΠΟΡ  101,8 – 100,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 327 +30 210 6012991 -992 (Ακροατών για τις εκπομπές) sportsradio@ert.gr

“Επί το πάθος το εκούσιον” | 30.04.2024


Μέσα από κείμενα των Ευαγγελιστών (Μάρκος, Ιωάννης, Ματθαίος, Λουκάς) αλλά και με στοιχεία της προφορικής και μουσικής παράδοσης που διασώθηκαν μέσα στους αιώνες, αναπαρίσταται η μοναχική πορεία του Θεανθρώπου προς τον Σταυρό και τη λύτρωση. Από την Ιωνία μέχρι τον Πόντο και από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας μέχρι τη Θράκη, οι άνθρωποι διέσωσαν τις πτυχές του θείου δράματος, τις έκαναν ύμνους και τραγούδια και τις ενέταξαν στον ετήσιο κύκλο της θρησκευτικής τελετουργίας.

Η εκπομπή περιλαμβάνει εκτός των άλλων Ευαγγελικά κείμενα της Μ. Εβδομάδας, μεταφρασμένα στη Νέα Ελληνική, με τη συνοδεία της Βυζαντινής Χορωδίας των Αποφοίτων του Μουσικού σχολείου Σερρών, η οποία ψάλλει τους αντίστοιχους με την ημέρα ύμνους.


Συντελεστές:

Κείμενα-Έρευνα-Παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης
Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Ηχοληψία- Μίξη ήχου: Γιώργος Δασκαλάκης

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Καλλιόπη Ευαγγελίδου – Γιώργος Καρύδας – Αστέρω Χαριτίδου – Βασιλική Δαλίσκα
Με τη συμμετοχή της Βυζαντινής χορωδίας των αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Σερρών υπό την Διδασκαλία και Διεύθυνση του Καθηγητή Χρήστου Καραμάνη.


σχετικα podcasts