Παρ’ το Αλλιώς… Θα Βρεις! Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!» – «Νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες!» O Φώτης Πολυμέρης με τον Βασίλη Τσιτσάνη και άλλες αρχοντορεμπέτικες, ανατολίτικες και δημοτικοφανείς ανταλλαγές στα χρόνια του ’50

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα.

Σε τέσσερα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη συμμετείχε ο Φώτης Πολυμέρης. Και ηχογράφησαν μαζί και το «Στέλλα μωρ’ Στέλλα» για την «κακιά κοπέλα» από την Ήπειρο. Από εκεί και πέρα, τραγούδησε αρκετά τραγούδια που υπέγραφαν μαζί ο Σπύρος Περιστέρης με τον Ζάκ Ιακωβίδη και τον Μίνωα Μάτσα.

Εξωτικά, ανατολίτικα, αρχοντορεμπέτικα, λαϊκές καντάδες αλλά και σατυρικά για τις μουσικές μόδες του ’50, καθώς έκαναν «τράμπα το τσάμικο με τη σάμπα»! Στην αυτοβιογραφία του, ο Φώτης Πολυμέρης αφιερώνει δύο τουλάχιστον κεφάλαια στους «ρεμπέτες» όπως τους λέει, στη συνεργασία και τη φιλία του με τον Περιστέρη, τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Γιάννη Παπαϊωάννου. Είναι ένα κομμάτι της δισκογραφίας και της γενικότερης πορείας του Φώτη Πολυμέρη που σε άλλες αναφορές μας δεν ήταν παρά μια σημείωση. Λίγες μέρες προτού συμπληρωθούν 9 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Φώτης Πολυμέρης, είπαμε να είναι η κεντρική αναφορά αυτής της εκπομπής.

Πάντα με τη διάθεση του «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!».

Σημείωση: Δεν έχει τύχει να δω ποτέ φωτογραφία του Φώτη Πολυμέρη με τον Τσιτσάνη ή με κάποιους άλλους από τους «ρεμπέτες» που συνεργάστηκε. Μάλλον, δεν υπάρχει! Γι’ αυτή την εκπομπή, ανέλαβε να τους …φέρει κοντά, ο Πέτρος Παράσχης. Όταν είδα τη σύνθεση, σκέφτηκα ότι το βλέμμα του καθένα καθρεφτίζει την βαθύτερη σκέψη του για αυτή την επιλογή.

σχετικα ondemand