Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, Παρασκευή και… 13 Μαΐου, ταξιδεύοντας στο Λος Άντζελες, το Τούπινγκεν και το Λονδίνο

Παρασκευή και 13 αλλά αυτό καθόλου δεν μας πτοεί. Η εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ δεν… δίστασε να “ταξιδέψει” σε Λος Άντζελες, Τούπινγκεν και Λονδίνο για να συναντήσει τον Θωμά Σίδερη, τον Ηλία Παπαθεοδώρου και την Ελευθερία Λεδάκη.

Ο δημοσιογράφος-ερευνητής και ντοκιμαντερίστας, Θωμάς Σίδερης, μίλησε στην εκπομπή για τους πολέμους και τις ανθρωπιστικές κρίσεις που δεν είχαν ποτέ το “προνόμιο” να τραβήξουν πάνω τους το ενδιαφέρον της Παγκόσμιας Κοινής Γνώμης, με αφορμή την ταινία του, “Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπαχ”, που προβάλλεται στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

Από το Τούπινγκεν της Γερμανίας, ο βιοτεχνολόγος Ηλίας Παθεοδώρου, μιλά γι αυτά που συναντά στα ταξίδια του στην Ευρώπη, σε σχέση με τη ριζική αλλαγή στα αστικά περιβάλλοντα, με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Κάνει εκτενή αναφορά στο μεγάλο ενεργειακό πρόβλημα και στην ανάγκη η χώρα μας να επισπεύσει τις πολιτικές της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, με τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν και μπορούν να οδηγήσουν σε διέξοδο από τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στο Περιβάλλον και την Οικονομία. Εκφράζει, τέλος, την αισιοδοξία του για την πορεία της Πανδημίας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να πείσουμε και αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν, ακόμη και τώρα.

Τέλος, από το Λονδίνο, η Ελευθερία Λεδάκη, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου, μας ταξιδεύει στο Οίτυλο της Μάνης όπου, την Κυριακή, 15 Μαΐου, ξεκινά το Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικής & Βιοεπιστημονικής Έρευνας & Διαχείρισης. Η νεαρή επιστήμονας μιλά για τις ευκαιρίες που θα πάρουν 35 φοιτητές, παρακολουθώντας διαλέξεις διακεκριμένων Ελλήνων καθηγητών από όλο τον Κόσμο και φέρνει στο μυαλό τη δική της εμπειρία από το Θερινό Σχολείο του 2014 το οποίο είχε παρακολουθήσει ως φοιτήτρια και το οποίο τη βοήθησε να προσανατολιστεί για τη συνέχιση των σπουδών της και την επιλογή του κλάδου με τον οποίο ασχολείται σήμερα, στον τομέα των τεχνολογιών που μπορούν να βοηθήσουν σε νέες θεραπείες για τους ασθενείς με Καρκίνο.

σχετικα ondemand