Η Ελπίδα Βόγλη, είναι απόψε καλεσμένη της Μαρίας Κυριάκη, στην εκπομπή «Τροφή για σκέψη».
Η Ελπίδα Βόγλη, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, συζητά με τη Μαρία Κυριάκη για την ιστορία των συνταγών και τον ρόλο τους ως ιστορικές πηγές.
Επειδή, οι συνταγές δεν είναι μόνο οδηγίες για την παρασκευή φαγητού αλλά και ένας συναρπαστικός φακός στην ιστορία.
Η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος συνδέει τη μαγειρική με την καθημερινότητα και τα συναισθήματα. Σεφ, γιατροί και ειδικοί μιλούν στην εκπομπή και μοιράζονται γνώσεις, εμπειρίες και συμβουλές για την ανθρώπινη διάσταση που κρύβεται πίσω από κάθε πιάτο. Ανακαλύπτουμε ξανά τη μαγεία του φαγητού, όπως την βιώνουν άνθρωποι που αγαπουν το φαγητό και τη μαγειρική, και ακούμε ιστορίες γεμάτες αγάπη και δημιουργικότητα για μια καλύτερη ζωή.