Το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο με τον Πολυδεύκη Παπαδόπουλο | 14.08.2022

Η παρούσα  κατάσταση στην Τουρκία. Από την έξοδο του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίντ Χαν» και τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις Ερντογάν-Πούτιν έως τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία. Καλεσμένος ο Χρήστος Τεάζης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της ΄Αγκυρας.

Επίσης, τα υπερκέρδη που αποκόμισαν οι Όμιλοι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της Δύσης στη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, σε σημείο ακόμη και ο ΓΓ του ΟΗΕ να ζητά να φορολογηθούν για να ενισχυθούν τα ασθενέστερα στρώματα, με τη συμμετοχή του Δημοσιογράφου- Αναλυτή Γιάννη Παπαδάτου.

Πώς αντιμετωπίζουν την ενεργειακή κρίση διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα, με  συνομιλητή τον Χάρη Δούκα, Αναπληρωτή Καθηγητή Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στο ΕΜΠ.

Και τέλος, οι εξελίξεις στον διατροφικό τομέα, μετά την επανάληψη των εξαγωγών από την Ουκρανία, αλλά και οι υψηλές τιμές και ελλείψεις στα τρόφιμα διεθνώς την τελευταία 15ετία. Καλεσμένος,  ο Γιάννης Δούκας, Επίκουρος Καθηγητής Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων στο ΕΚΠΑ.

Σύνταξη-παρουσίαση : Πολυδεύκης Παπαδόπουλος

σχετικα ondemand