Το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο με τον Πολυδεύκη Παπαδόπουλο | 23.03.2024

Εκτάκτως σήμερα 11.00 -13.00 :

-Οι διαπραγματεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με στόχο την έγκριση ομόφωνου ψηφίσματος για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Επίσης, ο σχεδιασμός της Αγκυρας για μαζική επίθεση του τουρκικού στρατού στο Β. Ιράκ με σκοπό την εξουδετέρωση της παρουσίας του PKK, καθώς και οι κινήσεις της Άγκυρας για αποκατάσταση των σχέσεων με τη Βαγδάτη. Καλεσμένος ο Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, Αλέξανδρος Κούτσης.

-Ακόμη, οι κυριότερες πολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια. Αναλύει η Δημοσιογράφος Ιβάνα Τζόρτζεβιτς, Ειδική στα βαλκανικά θέματα.

-Στη δεύτερη ώρα, οι συζητήσεις και αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, τη συνέχιση της υποστήριξης στην Ουκρανία, την έκκληση για εκεχειρία στη Γάζα, καθώς και την εξομάλυνση της κρίσης με τους αγρότες. Καλεσμένος ο Ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Γιώργος Συριόπουλος.

-Η σύναψη «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης» της ΕΕ με την Αίγυπτο και η σημασία της για τις ισορροπίες στη Μ.Ανατολή και τη Β.Αφρική, αλλά και τη διαχείριση της σύγκρουσης στη Γάζα, καθώς και μιας νέας μεταναστευτικής κρίσης, με την αιγυπτιακή οικονομία να βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση. Εξετάζεται επίσης η επαναπροσέγγιση Τουρκίας και Αιγύπτου, καθώς και ο ρόλος της τελευταίας στη Λιβύη που παραμένει διχοτομημένη, χωρίς κεντρική εξουσία, με συγκρούσεις και αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Καλεσμένος, ο Δημοσιογράφος και αναλυτής, Νίκος Μελέτης.

Σύνταξη- παρουσίαση : Πολυδεύκης Παπαδόπουλος

σχετικα ondemand