Πρωινή Παρέα Κατερίνα Σερέτη, Διονύσης Χατζημιχάλης
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο Πρώτο Πρόγραμμα | 23.03.23

Άλλα δύο καλάθια καταναλωτή έρχονται να προστεθούν σε λίγες μέρες στην ελληνική αγορά. Το “καλάθι των νονών” από τις 29 Μαρτίου και το “καλάθι του Πάσχα” την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Οπως εξηγεί στην εκπομπή “Πρωινή Παρέα”, την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτηρης Αναγνωστόπουλος, “έχουμε την προσαρμογή του καλαθιού του καταναλωτή στη ζήτηση την συγκεκριμένη περίοδο του Πάσχα. Περιλαμβάνει παιδικά παιχνίδια και λαμπάδες προκειμένου να προσφέρει στους καταναλωτές ανακούφιση από τις ανατιμήσεις εξαιτίας του πληθωρισμού έτσι ώστε να έχουμε τις ίδιες τιμές όπως και πέρσι ή ακόμη καλύτερες. Για να επιτευχθεί αυτό ξεκινά το «καλάθι των  νονών». Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα και το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την Τετάρτη 29 Μαρτίου όπου πολλά καταστήματα παιχνιδιών θα συμμετέχουν όπως συμμετείχαν και την περίοδο των Χριστουγέννων. Θα έχουν προϊόντα σε καλύτερες τιμές και θα υπάρχει και μέσα στα καταστήματα ειδική σήμανση και θα υπάρχει και ηλεκτρονική εφαρμογή για να μπορεί να κάνει σύγκριση τιμών ο καταναλωτής στο e-katanalotis.”

Σε ό,τι αφορά το “καλάθι του Πάσχα”, ” θα έρθει από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, την πρώτη του Απριλίου και θα περιλαμβάνει κάποια βασικά προϊόντα που υπάρχουν στο πασχαλινό τραπέζι : αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, όπως και σοκολατένια αυγά. Είναι λογικό να αναμένουμε κάποια αύξηση . Προσπαθούμε να έρθουμε σε συμφωνία τιμών με τη Βαρβάκειο Αγορά, όπως κάναμε με την ιχθυαγορά την Καθαρά Δευτέρα και τώρα με τον βακαλάο έχουμε πετύχει πολύ καλές τιμές, κατά 1 ευρώ καλύτερες από πέρσι. Στο κρέας δεν είναι ίδια η εικόνα αλλά περιμένουμε να έχουμε μια καλή συγκράτηση των τιμών. Εφόσον έχουμε μια καλή συμφωνία και καταφέρουμε ένα χαμηλό κόστος στην τιμή αρνιού και κατσικιού, αυτό θα λειτουργήσει και σαν οδηγός και για τις υπόλοιπες αγορές κρεάτων, ώστε να πάμε πολύ καλύτερα από την (φημολογούμενη) αύξηση έως και 4 ευρώ που ξεπερνά ακόμη και τα πληθωριστικά δεδομένα.”

σχετικα ondemand