Ένα Βιβλίο, μια Ιστορία Πέτρος Τατσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ένα βιβλίο, μια ιστορία με τον Π. Τατσόπουλο | 15.07.2023

Το Σάββατο 15 Ιουλίου καλεσμένος ο Στάθης Βλαχάκος για το μυθιστόρημά του “Lunar-Ο Τελευταίος Καστράτο” (εκδόσεις 24 Γράμματα).

Μόλις είχε μπει στην πόλη μας, μια ισχνή μορφή, με φθαρμένα ρούχα, σκόνη στα μαλλιά και χάντρες στα μάτια. Σιγοψιθύριζε κάτι δυσνόητες λέξεις. Σίγουρα όχι από τα μέρη μας.
Τότε σταμάτησε να τινάξει την ανατριχίλα και με ένα σφύριγμα ίδιο αηδονιού, άπλωσε τα μπράτσα του, στερέωσε καλά τα πόδια και κοιτώντας απειλητικά στον ουρανό, τραγούδησε το Άβε Μαρία. Σε δευτερόλεπτα σωριάστηκε στο έδαφος.
Κανείς δεν έτρεξε να δει τι του συνέβη. Φοβόντουσαν το κακό ότι μπαίνει στην πόλη τους. Εκτός του Ροβίρα που του σκούπισε τα σάλια από το στόμα και τα χαλίκια από τα χείλη, με ένα ολόδροσο λευκό μεταξωτό μαντήλι. Τον αναγνώρισε αμέσως. Ο λαβωμένος θεός.

Η εκπομπή “Ένα βιβλίο, μια ιστορία” του Πέτρου Τατσόπουλου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 5 το απόγευμα στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζει ένα συγγραφικό έργο, με έμφαση στην τρέχουσα εκδοτική παραγωγή, αλλά και παλαιότερες εκδόσεις. Η γκάμα των ειδών ευρύτατη, από μυθιστορήματα και ιστορικά μυθιστορήματα, μέχρι βιογραφίες, αυτοβιογραφίες και δοκίμια.

Καλή ακρόαση!

σχετικα ondemand