Ένα Βιβλίο, μια Ιστορία Πέτρος Τατσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ένα βιβλίο, μια ιστορία με τον Π. Τατσόπουλο | 25.02.2024

Σήμερα η συγγραφέας Θεοφανώ Καλογιάννη μιλά με τον Πέτρο Τατσόπουλο για τη νουβέλα της “Ψεύτης Παράδεισος” (εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας).

Πώς φαίνεται άραγε ο κόσμος μέσα από τα μάτια του ξένου, του άλλου, του σκύλου; Οι αξίες και οι σκέψεις, που μεταφράζονται συχνά σε πράξεις, δεν είναι ενιαίες για όλους, όπως αυτάρεσκα θεωρούμε ως κυρίαρχοι της φύσης και της ζωής. Η βεβαιότητα για το σωστό και το λάθος μεταφράζεται συχνά σε σκληρότητα και δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Τα σκυλιά, τα πουλιά, ακόμα και τα δέντρα (ιδίως αυτά), μπορεί να έχουν άλλη άποψη για τη ζωή – πόσο μάλλον οι ξένοι, οι μοναχικοί, οι ανέστιοι. Όμως όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για το κάθε πλάσμα.
Μια περιπλάνηση, μια Οδύσσεια σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής μέσα από δοκιμασίες και περιπέτειες, που οδηγούν στην αυτογνωσία – και τελικά πίσω σε μια παράξενη Ιθάκη. Η καλύτερη ζωή είναι αυτή που ονειρεύονται οι πρωταγωνιστές του Ψεύτη Παράδεισου , αλλά η αληθινή ζωή είναι αυτή που μαθαίνουν στην πορεία. (Από την έκδοση)

Καλή ακρόαση!

Ένα βιβλίο, μια ιστορία”. Κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 5 το απόγευμα στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Πέτρος Τατσόπουλος, παρουσιάζει ένα συγγραφικό έργο, με έμφαση στην τρέχουσα εκδοτική παραγωγή, αλλά και παλαιότερες εκδόσεις. Η γκάμα των ειδών ευρύτατη, από μυθιστορήματα και ιστορικά μυθιστορήματα, μέχρι βιογραφίες, αυτοβιογραφίες και δοκίμια.

σχετικα ondemand