Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς Θάλεια Καραμολέγκου
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς» – κύκλος 1, επεισόδιο 9 | 02.06.2023

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς φαινόσαστε από μακριά; Θέλω να πω…όχι από το πάνω πάτωμα, ούτε από τη γωνία του δρόμου. Εννοώ από πολύ πολύ πολύ μακριά…ας πούμε 2000 έτη φωτός που θα έλεγαν και οι Rolling Stones.

Σαν μια μικρή κουκίδα, και σα μια ακόμα μικρότερη κι ύστερα σαν σκόνη στον άνεμο, σαν αόρατη κουκίδα, σαν αόρατη σκόνη… αλλά παρ’ολ’ αυτά υπαρκτή.

Μα πώς μου ηρθαν τώρα αυτές οι ιδέες, θα πείτε.

E ναι, ένα βιβλίο πάλι ειναι η αιτία.

Ένα βιβλίο που έγραψε ο Ολιβερ Τζέφερς, αυτός ο απίθανος συγγραφέας και εικονογράφος που με έχει ξετρελάνει από την εποχή που ήμουν τόσος δα.

Τόσος δα βέβαια μπορεί να φαίνομαι και τώρα που είμαι ”κοτζαμ γάταρος” που λέει κι Ευτύχης, αλλά πάντα εξαρτάται από πόσο μακριά με κοιτάζεις. 

Αυτή τη φορά θα κάνουμε ένα μακρύ ταξίδι στον χωροχρόνο.

Ακολουθήστε με!

………………………………………………

Στο πικάπ γυρίζουν δίσκοι των Beatles, Moby, Elton John, Daft Punk, Benjamin Clementine, United Future Organization, Sun Ra, Pink Floyd.

Το βιβλίο «Στο μεταξύ πίσω στη γη» που έγραψε και εικονογράφησε ο Oliver Jeffers κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά.

Κείμενα – επιμέλεια – παρουσίαση : Θάλεια Καραμολέγκου

Τεχνική επεξεργασία : Γιάννης Γιαλίνης


«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς». Νέο podcast με την υπογραφή του Kosmos

Πώς ν’ αντισταθούμε σ’ έναν γάτο μουσικόφιλο, βιβλιοφάγο και τόσο κοινωνικό που δεν του φτάνουν μόνο τα χάδια, μα θέλει να μοιράζεται μαζί μας, την πρώτη κάθε μήνα,  κάτι που πήρε τ’ αυτί του και το μάτι του και του φάνηκε συναρπαστικό!

Τον λένε Κατ Γάτοβιτς και ο ανθρωποσυγκάτοικός του, ο Ευτύχης, είναι σινεφίλ (ξέρει απέξω όλες τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς) και αχόρταγος μουσικόφιλος (το ραδιόφωνό του σταθερά συντονισμένο στο Kosmos), αναγνώστης και μεταφραστής στο επάγγελμα. Ο Κατ μαθαίνει από τον Ευτύχη και μάς αφηγείται κι από μια ιστορία που διάβασε και πάντα την συνδέει με ένα αγαπημένο τραγούδι.

Κείμενα, επιμέλεια και παρουσίαση Θάλεια Καραμολέγκου