Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς Θάλεια Καραμολέγκου
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς» – κύκλος 1, επεισόδιο 7 | 03.04.2023

‘’Το πόσο μ’ αρέσει να στήνω αυτί και ν’ ακούω ανθρωποπεριπέτειες δε λέγεται. Ευτυχώς ο Ευτύχης δε με αφήνει ποτέ να βαρεθώ με τόσα βιβλία τριγύρω, τόσους φίλους που μιλάει μαζί τους με τις ώρες και τόση πολλή μουσική που ακούει καθημερινά.

Κάπως έτσι έγινε και η γνωριμία μου με έναν δόκτορα, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγαλούργησε ’’κάποτε στην Αμερική’’ προσφέροντας ζωή σε γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Διάσημος γιατρός, ερευνητής αλλά και μανιώδης μουσικόφιλος ο Δρ. Παπ, έζησε μια συναρπαστική ζωή κι αν θέλετε ακούστε την ιστορία του, ενώ από το πικάπ ακούγονται Chopin, Fauré, Chet Baker, Nicola Piovani, Hoagy Carmichael, Louis Armstrong.

Το graphic novel  ‘’Δρ. ΠΑΠ – η ζωή του πρωτοπόρου γιατρού Γ.Ν.Παπανικολάου’’ σε κείμενο και εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς». Νέο podcast με την υπογραφή του Kosmos

Πώς ν’ αντισταθούμε σ’ έναν γάτο μουσικόφιλο, βιβλιοφάγο και τόσο κοινωνικό που δεν του φτάνουν μόνο τα χάδια, μα θέλει να μοιράζεται μαζί μας, την πρώτη κάθε μήνα,  κάτι που πήρε τ’ αυτί του και το μάτι του και του φάνηκε συναρπαστικό!

Τον λένε Κατ Γάτοβιτς και ο ανθρωποσυγκάτοικός του, ο Ευτύχης, είναι σινεφίλ (ξέρει απέξω όλες τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς) και αχόρταγος μουσικόφιλος (το ραδιόφωνό του σταθερά συντονισμένο στο Kosmos), αναγνώστης και μεταφραστής στο επάγγελμα. Ο Κατ μαθαίνει από τον Ευτύχη και μάς αφηγείται κι από μια ιστορία που διάβασε και πάντα την συνδέει με ένα αγαπημένο τραγούδι.

Κείμενα, επιμέλεια και παρουσίαση: Θάλεια Καραμολέγκου