Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς Θάλεια Καραμολέγκου
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς» – κύκλος 1, επεισόδιο 5 | 01.02.2023

Κύκλος 1ος, Επεισόδιο 5o

“Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βουτήξει στα βαθιά νερά μέσα από το κίτρινο υποβρύχιο. Επίσης, δε νομίζω να υπάρχει μέρα που ο Ευτύχης να μην πετάξει κάτι που να θυμίζει ένα τραγούδι των Βeatles.”

Κάπως έτσι ξεκινά η αφήγηση του Κατ Γάτοβιτς που τρύπωσε κι αυτός στο “πράσινο υποβρύχιο” του Paul McCartney, βουτώντας σε ωκεανούς-παγίδες, πετώντας σε ουράνιες θάλασσες, χαζεύοντας τον κόσμο πότε από πάνω και πότε από κάτω με οδηγό μια μαγική πυξίδα.
Μόνο; Μα όχι βέβαια! Δίχως τη μουσική των Beatles, του Bruce Springsteen, του Ravi Shankar, του Bill Evans, της Madeleine Peyroux πώς θα έπαιρνε μπροστά το υποβρύχιο;

Το βιβλίο “Το πράσινο υποβρύχιο” του Paul McCartney με την εικονογράφηση της Kathryn Durst, σε μετάφραση της Μάρως Ταυρή κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.


«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς». Νέο podcast με την υπογραφή του Kosmos

Πώς ν’ αντισταθούμε σ’ έναν γάτο μουσικόφιλο, βιβλιοφάγο και τόσο κοινωνικό που δεν του φτάνουν μόνο τα χάδια, μα θέλει να μοιράζεται μαζί μας, την πρώτη κάθε μήνα,  κάτι που πήρε τ’ αυτί του και το μάτι του και του φάνηκε συναρπαστικό!

Τον λένε Κατ Γάτοβιτς και ο ανθρωποσυγκάτοικός του, ο Ευτύχης, είναι σινεφίλ (ξέρει απέξω όλες τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς) και αχόρταγος μουσικόφιλος (το ραδιόφωνό του σταθερά συντονισμένο στο Kosmos), αναγνώστης και μεταφραστής στο επάγγελμα. Ο Κατ μαθαίνει από τον Ευτύχη και μάς αφηγείται κι από μια ιστορία που διάβασε και πάντα την συνδέει με ένα αγαπημένο τραγούδι.

Κείμενα, επιμέλεια και παρουσίαση: Θάλεια Καραμολέγκου