Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς Θάλεια Καραμολέγκου
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς» – κύκλος 1, επεισόδιο 8 | 02.05.2023

Θα σας πω όμως μια ιστορία για ένα αγόρι που γύρισε τον κόσμο με το καράβι του.
Είναι μια αληθινή ιστορία. Τζέσε το έλεγαν το αγόρι κι αυτό ακριβώς ήταν το όνειρό του: να γυρίσει μια μέρα τον κόσμο μαζί με τον κολλητό του. Κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν το θέλεις με την καρδιά σου. Χρειάζεται βέβαια και λίγη τύχη.
Κι η τύχη τους οδήγησε σε ένα παλιό σκαρί, που το επισκεύασαν και το ονόμασαν Σπουργίτι.
Το Σπουργίτι αποδείχτηκε πολύ γενναίο. Από την Ιρλανδική θάλασσα τους οδήγησε στη Μάγχη κι από εκεί και μετά ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια!

Στο μεταξύ από το πικάπ του Ευτύχη ακούγονται: Bill Evans Trio, Bjork, Beach Boys, Van Morrison, Vangelis, Bobby Darin, Echo and the Bunnymen, Toots and the Maytals, Manic Street Preachers.
Φαντάζεστε τι τους συνδέει με αυτήν την ιστορία;

“Το αγόρι που γύρισε τον κόσμο με το καράβι του“, σε κείμενο της Τζούλια Γκριν και μετάφραση του Γιώργου Τσακνιά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς». Νέο podcast με την υπογραφή του Kosmos

Πώς ν’ αντισταθούμε σ’ έναν γάτο μουσικόφιλο, βιβλιοφάγο και τόσο κοινωνικό που δεν του φτάνουν μόνο τα χάδια, μα θέλει να μοιράζεται μαζί μας, την πρώτη κάθε μήνα,  κάτι που πήρε τ’ αυτί του και το μάτι του και του φάνηκε συναρπαστικό!

Τον λένε Κατ Γάτοβιτς και ο ανθρωποσυγκάτοικός του, ο Ευτύχης, είναι σινεφίλ (ξέρει απέξω όλες τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς) και αχόρταγος μουσικόφιλος (το ραδιόφωνό του σταθερά συντονισμένο στο Kosmos), αναγνώστης και μεταφραστής στο επάγγελμα. Ο Κατ μαθαίνει από τον Ευτύχη και μάς αφηγείται κι από μια ιστορία που διάβασε και πάντα την συνδέει με ένα αγαπημένο τραγούδι.

Κείμενα, επιμέλεια και παρουσίαση: Θάλεια Καραμολέγκου