Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς Θάλεια Καραμολέγκου
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS  93,6 - 107,0
KOSMOS 93,6 - 107,0 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς» – κύκλος 1, επεισόδιο 4 | 02.01.2023

Κύκλος 1ος, Επεισόδιο 4o

Ο Κατ Γάτοβιτς ονειροπολεί με το ξεκίνημα τις νέας χρονιάς και φαντάζεται πως βρίσκεται σε έναν κήπο μαγικό, γεμάτο δέντρα, πουλιά, παιδιά που παίζουν, ζευγάρια που φιλιούνται, μαμάδες που βολτάρουν με τα μωρά τους, δασκάλες γιόγκα που συναντούν εκεί τους μαθητές τους, και τον Ευτύχη να παλεύειόπως πάντα με τις λέξεις …

Αναρωτιέται όμως πώς θα ήτανοι ζωές όλων αυτών, και βέβαια και η δική του, και οι δικές μας, δίχως αυτόν τον κήπο, την ώρα που παρακολουθεί τα νέα για τον μισό παγωμένο και τον άλλο μισό θερμό πλανήτη μας.

Στο πικάπ γυρίζουν: Peter Gabriel, Tori Amos, Van Morrison, Laura Mvula, Ibrahim Ferrer, Talking Heads μεταξύ άλλων μια και τους απασχόλησαν κάποτε τα ίδια ερωτήματα.

Το βιβλίο της Αργυρώς Πιπίνη ‘’Είπε ο κήπος…’’σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη


«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς». Νέο podcast με την υπογραφή του Kosmos

Πώς ν’ αντισταθούμε σ’ έναν γάτο μουσικόφιλο, βιβλιοφάγο και τόσο κοινωνικό που δεν του φτάνουν μόνο τα χάδια, μα θέλει να μοιράζεται μαζί μας, την πρώτη κάθε μήνα,  κάτι που πήρε τ’ αυτί του και το μάτι του και του φάνηκε συναρπαστικό!

Τον λένε Κατ Γάτοβιτς και ο ανθρωποσυγκάτοικός του, ο Ευτύχης, είναι σινεφίλ (ξέρει απέξω όλες τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς) και αχόρταγος μουσικόφιλος (το ραδιόφωνό του σταθερά συντονισμένο στο Kosmos), αναγνώστης και μεταφραστής στο επάγγελμα. Ο Κατ μαθαίνει από τον Ευτύχη και μάς αφηγείται κι από μια ιστορία που διάβασε και πάντα την συνδέει με ένα αγαπημένο τραγούδι.

Κείμενα, επιμέλεια και παρουσίαση: Θάλεια Καραμολέγκου