Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς Θάλεια Καραμολέγκου
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς» – κύκλος 1, επεισόδιο 6 | 01.03.2023

Κύκλος 1ος, Επεισόδιο 6o

Φαντάζομαι πως θ’ ακούσατε κι εσείς τις προάλλες το μεγάλο αφιέρωμα του Kosmos στη Νίνα Σιμόν. Φαντάζομαι επίσης πως φαντάζεστε ότι ο Ευτύχης δεν κούνησε ρούπι όλη μέρα από το γραφείο, ακούγοντας προσηλωμένος την αγαπημένη του Νίνα καθώς χτυπούσε ρυθμικά κι ακατάπαυστα τα πλήκτρα του υπολογιστή του.

Τώρα θα πείτε, τι συνέβη και τα τραγούδια της πλημμύρισαν ξαφνικά έναν ολόκληρο ραδιοφωνικό σταθμό; Μα θα είχε γενέθλια στις 21 Φεβρουαρίου, 90 χρόνια ήταν λέει από τη γέννησή της, για φαντάσου!

Να σας πω την αλήθεια, δεν την ήξερα από παλιά, αν και ξέρετε πόσο παθιασμένα αγαπώ τη μουσική. Ώσπου πριν από λίγες βδομάδες ξετρύπωσα ένα ωραίο βιβλίο, στο ράφι μα τα «προσεχώς» του Ευτύχη. Ροζ, με μια ωραία μαύρη κυρία στο εξώφυλλο, με πολύχρωμα σκουλαρίκια και με τίτλο “Νίνα”, η ιστορία της Νίνα Σιμόν.

Μαντεύετε πως ό,τι κι αν είχα να κάνω μπορούσε να περιμένει μια και στρώθηκα αμέσως στη μελέτη καθώς υπέθεσα πως αυτή η ιστορία θα ήταν κάπως…πώς να το πω; Μαγική;

Το βιβλίο της Traci N. Todd “Νίνα: Η Ιστορία της Νίνα Σιμόν”, σε εικονογράφηση του Christian Robinson και μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.


«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς». Νέο podcast με την υπογραφή του Kosmos

Πώς ν’ αντισταθούμε σ’ έναν γάτο μουσικόφιλο, βιβλιοφάγο και τόσο κοινωνικό που δεν του φτάνουν μόνο τα χάδια, μα θέλει να μοιράζεται μαζί μας, την πρώτη κάθε μήνα,  κάτι που πήρε τ’ αυτί του και το μάτι του και του φάνηκε συναρπαστικό!

Τον λένε Κατ Γάτοβιτς και ο ανθρωποσυγκάτοικός του, ο Ευτύχης, είναι σινεφίλ (ξέρει απέξω όλες τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς) και αχόρταγος μουσικόφιλος (το ραδιόφωνό του σταθερά συντονισμένο στο Kosmos), αναγνώστης και μεταφραστής στο επάγγελμα. Ο Κατ μαθαίνει από τον Ευτύχη και μάς αφηγείται κι από μια ιστορία που διάβασε και πάντα την συνδέει με ένα αγαπημένο τραγούδι.

Κείμενα, επιμέλεια και παρουσίαση: Θάλεια Καραμολέγκου