Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς Θάλεια Καραμολέγκου
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς» – κύκλος 1, επεισόδιο 3 | 01.12.2022

Κύκλος 1ος, Επεισόδιο 3ο

Ο Κατ Γάτοβιτς αναρωτιέται ποιος είναι και ποιο είναι το νόημα της ζωής, αν και θα μπορούσε να έχει τις πολυπόθητες απαντήσεις μέσα από τους σοφούς προγόνους του. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ευτύχης έφερε στο σπίτι το graphic novel ‘’Ο κόσμος της Σοφίας’’, που λέει πώς τον ενθουσίασε στα νιάτα του, σ’ εκείνη την αρχική του έκδοση.

Τί τα θέλετε; Η ιστορία της φιλοσοφίας απορρόφησε τον Κατ Γάτοβιτς εδώ και μέρες και φαίνεται πως απέκτησε άλλη οπτική για τη ζωή.

Στο πικάπ γυρίζουν οι Edie Brickell and the New Bohemians, Al Stewart, Bob Marley and the Wailers, Tinariwen, Bruce Springsteen, Rolling Stones και Elliott Smith, μεταξύ άλλων, γιατί κι αυτούς τους απασχόλησαν τα ίδια ερωτήματα.

Η μεταφορά του “Κόσμου της Σοφίας” του Jostein Gaarder σε graphic novel από τους Vincent Zabus και Nicoby σε μετάφραση της Στέλας Ζουμπουλάκη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο/Αλεξάνδρεια.


«Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς». Νέο podcast με την υπογραφή του Kosmos

Πώς ν’ αντισταθούμε σ’ έναν γάτο μουσικόφιλο, βιβλιοφάγο και τόσο κοινωνικό που δεν του φτάνουν μόνο τα χάδια, μα θέλει να μοιράζεται μαζί μας, την πρώτη κάθε μήνα,  κάτι που πήρε τ’ αυτί του και το μάτι του και του φάνηκε συναρπαστικό!

Τον λένε Κατ Γάτοβιτς και ο ανθρωποσυγκάτοικός του, ο Ευτύχης, είναι σινεφίλ (ξέρει απέξω όλες τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς) και αχόρταγος μουσικόφιλος (το ραδιόφωνό του σταθερά συντονισμένο στο Kosmos), αναγνώστης και μεταφραστής στο επάγγελμα. Ο Κατ μαθαίνει από τον Ευτύχη και μάς αφηγείται κι από μια ιστορία που διάβασε και πάντα την συνδέει με ένα αγαπημένο τραγούδι.

Κείμενα, επιμέλεια και παρουσίαση: Θάλεια Καραμολέγκου