Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο Σου | 9-6-2023

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 9 Ιουνίου, και μετά τον σχολιασμό της Επικαιρότητας μέσα και από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, συνομιλήσαμε με την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, με την οποία συζητήσαμε για μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, με αφορμή τα τρία τραγικά περιστατικά, μέσα σε λίγες ημέρες, με θανάτους ασθενών, εξαιτίας της έλλειψης ή της καθυστέρηση του ασθενοφόρου.
Στη συνέχεια, επικοινωνήσαμε με τον κ. Ευθύμη Λέκκα, καθηγητή Γεωλογίας στο ΕΚΠΑ, πρόεδρο του ΟΑΣΠ, και ζητήσαμε τη γνώμη του για τον σεισμό 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έγινε στην Αταλάντη και ανησύχησε και τους κατοίκους της Αθήνας.
Στη δεύτερη ώρα, μας μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, Σπύρος Σπυρίδων, για τον ρόλο που ανέλαβε ο φορέας στην προσπάθεια ανάπτυξης των Ενεργειακών Κοινοτήτων σε δήμους της χώρας και, κυρίως, στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.
Τέλος, δώσαμε τον λόγο στον κ. Επαμεινώνδα Κουταβέλη, εκπαιδευτικό με ειδίκευση στην Ψυχική υγεία, διαχειριστή προγραμμάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, μέσα από το νέο πρόγραμμα συμπεριληπτικής σεξουαλικής εκπαίδευσης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και τη ΜΚΟ “ΚΜΟΠ”. Στη συζήτηση σταθήκαμε ιδιαιτέρως στον τρόπο με τον οποίο γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν προκαταλήψεις και συντηρητικές αντιλήψεις από τους γονείς, κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με το σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Η εκπομπή έκλεισε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς με τις διεθνείς ειδήσεις και τον Κώστα Κουκουλά που μας ενημέρωσε για τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού.

σχετικα ondemand