Οι Έλληνες Τζαζίστες Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Έλληνες Τζαζίστες στη Φωνή της Ελλάδας: ΠΥΡΟΣ ΑΙΘΗΡ | 23.02.2024

Στις 23 Φεβρουαρίου, την τελευταία Παρασκευή του μήνα, στη γνωστή μας συνάντηση με τα συγκροτήματα της Ελληνικής τζαζ σκηνής του χτες, του σήμερα και του αύριο, απευθείας από το στούντιο Β των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΑ, συναντάμε το ιστορικό γκρουπ των Πυρός Αιθήρ.

Πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα της τζαζ-έθνικ μουσικής σκηνής, απ’ τα πρώτα στη χώρα μας που άρχισε να δραστηριοποιείται από το 1994. Μελετούν τους Ελληνικούς ρυθμούς και τα παραδοσιακά μας θέματα, παράλληλα με τη σύγχρονη αυτοσχεδιαστική μουσική, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο υλικό που βασίζεται στις συνθέσεις των μελών του, αλλά και σε γνωστά θέματα από τη λαϊκή παράδοση και τη Τζαζ ανθολογία.

Μια αλληλεπίδραση με την οποία οι Θρακιώτικοι ρυθμοί συνυπάρχουν με τους latin και οι καλαματιανοί κι οι λεβέντικοι χοροί παίζονται με Τζαζ επιρροές, δημιουργώντας πρωτότυπα ακούσματα.

Στο Στούντιο των μουσικών συνόλων συναντάμε τον Βασίλη Σαλτίκη στο σαξόφωνο, τον Γιώργο Φωτιάδη στο τρομπόνι, τον Δημήτρη Κοροντζή στην κιθάρα, τον Πέτρο Σταμέλο στο μπάσο και τον Γρηγόρη Μελάκη στα τύμπανα.

Παραγωγή – Παρουσίαση: Πανταζής Τσάρας
Ηχοληψία: Διονύσης Λυμπέρης
Μοντάζ: Γιώργος Κωστόπουλος

σχετικα ondemand