Οι Έλληνες Τζαζίστες Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Τo τρίο της Μελίνας Παξινού στην εκπομπή Οι Ελληνες Τζαζίστες | 26.01.2024

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, η εκπομπή «‘Οι Έλληνες Τζαζίστες στη Φωνή της Ελλάδας”, ο Πανταζής Τσάρας φιλοξένησε στο στούντιο Β της ΕΡΑ των Μουσικών Συνόλων, όπως κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, το Τρίο της σαξοφωνίστριας και συνθέτριας Μελίνας Παξινού, που το αποτελούν ο πιανίστας και συνθέτης Δημήτρης Βερδίνογλου και ο μπασίστας Γρήγορης θεοδωρίδης.

Οι συνθέσεις της Μελίνας Παξινού , που ανήκει στην νέα σκηνή των Ελλήνων μουσικών της τζαζ , συνδυάζουν τον σύγχρονο ήχο της τζαζ μαζί με διάφορα ελληνικά μουσικά στοιχεία. Η μεγαλωμένη στο Αμβούργο Παξινού είχε πάντα μεταξύ των άλλων ως έμπνευση την Ελληνική παραδοσιακή μουσική και το Ρεμπέτικο. Το πασίγνωστο ” Τα ματόκλαδα σου λάμπουν ” του Μάρκου Βαμβακάρη διασκεύασε στο άλμπουμ της ”Τime ” [ 2022 ] , και το ερμηνεύει μαζί με τον δημοφιλή τρομπετίστα και συνθέτη Ανδρέα Πολυζωγόπουλο.

Στην ζωντανή εκπομπή, ερμηνεύουν μεταξύ των άλλων αυτή τη σύνθεση του Βαμβακάρη, το ”Αnna Maria ” του Wayne Shorter και τη δική της σύνθεση ” Αthens I ” απο το άλμπουμ ” Athens ” (2019), με ηχογραφήσεις στις οποίες συμμετείχε και ο γνωστός λυράρης και φιλέλληνας Ross Daly.

Παραγωγή – Παρουσίαση : Πανταζής Τσάρας
Ηχοληψία : Διονύσης Λυμπέρης
Μοντάζ εκπομπής : Στεφανία Τσακίρη

σχετικα ondemand