Η Φωνή που μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Φωνή που μας Ενώνει με τη Γιάννα Tριανταφύλλη | 20.04.23

Η δημοσιογράφος, συγγραφέας  και Διευθύντρια  του Κέντρου  Ελληνικών μελετών «Αρετή» κ. Βασιλική Θωμά Κωνσταντινίδου στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει».

Η κ. Θωμά Κωνσταντινίδου ζει και εργάζεται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.
Μετανάστευσαν οι  Μικρασιάτες γονείς της και βίωσε τη ζωή και τον αγώνα  των Ελλήνων  μεταναστών στη Βραζιλία  από τριών (3) ετών.

Στα βιβλία  της έχει καταγράψει μαρτυρίες, μνήμες, συνεντεύξεις από Έλληνες που η ιστορική παρουσία τους στη Βραζιλία ξεπερνά τα 200 χρόνια !

Μία επίπονη και τεράστια προσπάθεια , μία έρευνα που κρατά πάνω από 16 χρόνια και όπως ανέφερε η ίδια στη Γιάννα Τριανταφύλλη «έγινε για να μην χαθεί η μνήμη»..

Ο λόγος της μεστός, ειλικρινής και δημοσιογραφικός αναφέρθηκε  στους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας από την πολιτική της κυβέρνησης του Μπολσονάρο , στις κοινωνικές αναταραχές, στην αύξηση του αριθμού των αστέγων, της ανεργίας, της βίας αλλά και για την άνοδο του Λούλα στην εξουσία.

Αναφέρθηκε στους ‘Έλληνες που ζουν στη Βραζιλία, σε εκείνους που είναι άποροι και επιβιώνουν από τη φροντίδα των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Η κ. Βασιλική Θωμά Κωνσταντινίδου εξήγησε στην εκπομπή γιατί είναι αντίθετη με τη ψήφο των ομογενών.

σχετικα ondemand