Η Φωνή που μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Φωνή που μας Ενώνει με τη Γιάννα Tριανταφύλλη | 04.07.23

Ο ποιητής, ζωγράφος και δημοσιογράφος Σπύρος Κατσίμης ήταν καλεσμένος της Γιάννας Τριανταφύλλη στην εκπομπή “Η Φωνή που μας Ενώνει”

Αφορμή, η ανθολογία των ποιημάτων του “Η Διαδρομή”

Ο Σπύρος Κατσίμης γεννήθηκε το 1933 στην Κέρκυρα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες, περιοδικά και στην ΕΡΤ. Έχει εκδώσει δεκαπέντε ποιητικά βιβλία, δύο συλλογές διηγημάτων κι ένα βιβλίο με συνεντεύξεις.  Η ποιητική του πορεία ξεκίνησε το 1955 με τη συλλογή “Ο νάρκισσος”. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: “Επιθεώρηση Τέχνης”, “Νέα Εστία”, “Νέα Πορεία”, “Δοκιμή”, “Πόρφυρας”, “Εντευκτήριο”, “Γράμματα και Τέχνες”, “Πλανόδιον”, “Η Λέξη”, “Το Δέντρο”, “Σήμα”, “Μανδραγόρας”, “Γραφή”, “Φηγός” κ.ά. Μέρος του έργου του έχει περιληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες και μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και πολωνικά. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της ΕΕΛ. Τα τελευταία χρόνια τον παρέσυρε και η ζωγραφική.

σχετικα ondemand