Η Φωνή που μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Κατερίνα Καραγιάννη στην εκπομπή Η φωνή που μας ενώνει | 15.12.2023

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ώρα Ελλάδας 14.00, η Γιάννα Τριανταφύλλη στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει», φιλοξενεί στο παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, «Η Φωνή της Ελλάδας» μία ιδιαίτερη προσωπικότητα του Ελληνισμού της Γαλλίας, την Κατερίνα Καραγιάννη.

Η κα. Καραγιάννη ζει στο Nancy της Γαλλίας, είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, καθώς και ερμηνεύτρια Ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών. Διδάσκει παραδοσιακό χορό εδώ και 28 χρόνια στον σύλλογο «Ελληνογαλλικό Σπίτι Λωρραίνης» του οποίου είναι και ιδρυτικό μέλος.

Από το 2016 έως σήμερα διδάσκει σε masterclass Ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι σε όλη τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο, με ρεπερτόριο από όλη την Ηπειρωτική και Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο. Τα τελευταία χρόνια εξερευνά νέα μουσικά παραδοσιακά μονοπάτια σε συνεργασία με τη σημαντικότερη ερμηνεύτρια και δασκάλα του Ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού Κατερίνα Παπαδοπούλου.



Η Κατερίνα Καραγιάννη είναι Ελληνίδα ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια που σπούδασε, ζει και εργάζεται στο Nancy της Γαλλίας από το 1992.

Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του συλλόγου “Ελληνογαλλικό Σπίτι Λωρραίνης” τα τελευταία 20 χρόνια, δραστηριοποιείται διδάσκοντας παραδοσιακό ελληνικό χορό στο Nancy όπου διαμένει, αλλά και σε άλλους ελληνικούς συλλόγους στη Γαλλία.

Είναι επίσης ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών από όλη την Ελλάδα, όντας ερμηνεύτρια σε διάφορα μουσικά σχήματα, αλλά κυρίως στο σχήμα “Πανσέληνος” όπου συνεργάζεται με τους αξιόλογους Γάλλους μουσικούς της ευρύτερης περιοχής της Μασσαλίας, όπου ο ελληνισμός είναι πολύ δραστήριος. Γίνεται η ερμηνεύτρια του σχήματος αυτού το 2012, εμπλουτίζει δυναμικά το ρεπερτόριο προτείνοντας καινούργια τραγούδια.

Από το 2016 έως σήμερα διδάσκει σε masterclass ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι σε όλη τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο, με ρεπερτόριο από όλη την Ηπειρωτική και Βόρεια Ελλάδα, τα Νησιά, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Γιάννα Τριανταφύλλη

σχετικα ondemand