Στην εκπομπη μιλούν για τις καταστροφες στις καλλιέργειες:
Ιωάννης Κράβαρης πρ αγροτικών συνεταιρισμών Ζαγοράς Πηλίου «Ζαγορίν»
Θάνος Καραθάνος, μέλος ΔΣ Συνδέσμου Οινοποιών Θεσσαλίας, πρόεδρος Ελλήνων οινολόγων και Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Γιάννης Δημάκης οινολόγος, μέλος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα»
Θανάσης Παπουτσής κτηνοτρόφος στο Μουζάκι Καρδίτσς, ιδιοκτήτης Φάρμας Γραλίστα
Κωνσταντίνος Λιάπης οινοποιός στο κτήμα «Αρλεκίνων Χώρα» στο Ναρθάκι Λάρισας
Φωτεινή Μπλιάτσου αγρόκτημα «Ευκαρπία» στη Λάρισα
Προκόπης Μαγιάτης Αναπλ Καθηγ Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ για ελαιόδεντρα και ελαιοκαλλιέργειες
.Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. Με έμφαση στη γαστρονομία, τον τουρισμό και τη διατροφή, «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ξεναγούς.
Στην παραγωγή της εκπομπής και στο μικρόφωνο ο δημοσιογράφος Νίκος Ιωαννίδης
... Read more
Γλυκιά Ζωή
Νατάσα Βησσαρίωνος

.Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. Με έμφαση στη γαστρονομία, τον τουρισμό και τη διατροφή, «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ξεναγούς.
Στην παραγωγή της εκπομπής και στο μικρόφωνο ο δημοσιογράφος Νίκος Ιωαννίδης
... Read more
Αυτή την Παρασκευή καλεσμένοι :
Ο οινοποιός 'Αγγελος Ρούβαλης μας ξεναγεί στο Φεστιβάλ "Οινοξένεια" που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια . Ξεφυλλίζουμε το βιβλίο: "Μέλι, ένας θησαυρός γαστρονομίας" με τον συγγραφέα του και μελισσοκόμο Λεωνίδα Βέλτσο. Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος, συγγραφέας και δημοσιογράφος, μας μυεί στη γαστρονομία και τις παραδόσεις της Μυκόνου. Με συνοδοιπόρο τον νέο οινοποιό Aimilios Andrei ταξιδεύουμε στα Χανιά της Κρήτης και γνωρίζουμε τις τοπικές ποικιλίες και τους παλιούς αμπελώνες. Τέλος, ο σεφ Παναγιώτης Κοκκάλας μας μιλά για το Μυκηναϊκό Συμπόσιο που διοργανώνει στο πλαίσιο του "1ου Γαστρονομικού και Πολιτιστικού Τριήμερου" στην Αρχαία Κόρινθο (23/8 - 25/8).Στην παραγωγή της εκπομπής και στο μικρόφωνο ο δημοσιογράφος Νίκος Ιωαννίδης
... Read more
Αυτή την Παρασκευή καλεσμένοι :
Η Ντίνα Συκουτρή που πάλεψε για να καταχωρηθεί το Συριανό λουκούμι στην αυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας
ο Μηνάς Ψαράκης που δραστηριοποιείται στον κλάδο του κρασιού
η διαιτολόγος-διατροφολόγος Παναγιώτα Καρακασίδου δίνει διατροφικές συμβουλές για τον καύσωνα
ο Γρηγόρης Μιχαήλος οινικός σύμβουλος
ο Μιχάλης Βαρνάς απο τους διοργανωτές του φεστιβάλ μπύρας Πελοπονήσου που πραγματοποιείται στις 4, 5 και 6 Αυγούστου.
... Read more
Αυτή την Παρασκευή καλεσμένοι:
Η Μαρία Καπλανέλη συντονίστρια του Lesvos food fest,
ο Κώστας Αρτακιανός εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ Μοδούσας
η δημοσιογράφος Κατερίνα Καρσιώτη και ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης
η εκδότρια Σοφίκα Ελευθερουδάκη
ο οινογράφος Σίμος Γεωργόπουλος
... Read more
Αυτή την Παρασκευή καλεσμένοι:
Ο εμπνευστής και διοργανωτής του φεστιβάλ τσακώνικης μελιτζάνας στο Λεωνίδειο Σωτήρης Μπόλης.
ο ζυθοποιός Νικόλας Λουκάκης απο την Κρήτη
η sommelier και ιδρύτρια του Cretan Wine Wαlkers Στέλλα Αστειρακάκη
η συγγραφέας του βιβλίου "Κάρπαθος, γεύσεις και εθιμα" Μαρία-Κωνσταντίνα Ανδριανοπούλου
απο την ομάδα που διοργανώνει το Meat market στο Ζάππειο η Φλώρα Τρέτση
απο το Κτήμα Μουσών ο Στέλιος Ζαχαρίας
... Read more
Αυτή την Παρασκευή καλεσμένοι:
Ο σέφ Φροίξος Τσαπόπουλος και το δίγλωσσο βιβλίο του "Αν η γιαγιά μου ήταν σεφ" Ο υπεύθυνος γαστρονομίας του φορέα τουρισμού Χίου Γιώργος Πάσσας μας μιλά για το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και τουρισμού στο νησί.
Ο διάσημος Ελληνας ζαχαροπλάστης στην Κοπεγχάγη της Δανίας Ν...
Τι είναι το στικ τσαγιού; Η ποικιλία οίνου μαύρο καλαβρυτινό κυκλοφορεί και σε μπύρα; Έχετε δοκιμάσει τσακιστά μύδια και ντολμαδάκια με κρέας τυλιγμένα σε φύλλα πουράντζας; Υπάρχει ελαιόλαδο κορωνέϊκης ποικιλίας στη Σαουδική Αραβία; Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, και στις 5μμ και για ένα δίωρο, στην εκπομπή γαστρονομία...
Την Παρασκευή 19 Μαΐου στην εκπομπή φιλοξενήθηκε η μαγείρισσα Σόφη Ουργαντζίδου που μίλησε για την ξεχωριστή ποντιακή κουζίνα και όπως αυτή αποτυπώνεται στο βιβλίο της Ριζα΄μ (εκδόσεις Αρμός). Επιπλέον, για τα specialist awards της Gournet Exhibition που κάθε δύο χρόνια βραβεύουν τα εξαιρετικά ελληνι...
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή γαστρονομίας και εναλλακτικού τουρισμού "Γλυκιά ζωή" η διαιτολόγος - διατροφολόγος Μυρτώ Μαρία Μυλωνά με το βιβλίο της "Σούζη Πάλλη Trosch" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος.
Η διατροφολόγος, που έχει κάνει σπου...
Στην εκπομπή "Γλυκιά ζωή" του Πρώτου Προγράμματος και της "Φωνής της Ελλάδας" φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς από την Κωνσταντινούπολη η "σύγχρονη Λωξάντρα" η μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος. Αφορμή ήταν το αφιέρωμα που έγινε στην Παναγία Κουμαριώτισσα, στο Νιχώρι, στον Βόσπ...
Ελαιόλαδο από το Πλωμάρι, αυγοτάραχο από το Αιτωλικό, μέλι από την Καστοριά, παλαιωμένο τσίπουρο από την Εύβοια, ασύρτικο από τη Σαντορίνη, κασκαβάλι από τη Λήμνο, ροβίτσα από τη Μεσσηνία. Περιπατητικός τουρισμός στην Άνδρο, καταδύσεις στην Αλόννησο, ορειβασία στην Αρκαδία, θαλασσοθεραπεία στην Κρήτη. Κάθε Παρ...
Στην εκπομπή «Γλυκιά ζωή» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη «Φωνή της Ελλάδας» ήταν καλεσμένη, την Παρασκευή 24 Ιουνίου η διατροφολόγος- διαιτολόγος Ελένη Τσαχάκη και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος για το φοινικέλαιο.Η κα. Τσαχάκη, έλυσε τις απορίες των ακροατών και μίλησε για ένα από τ...
Γαστρονομία, εναλλακτικός τουρισμός, διατροφή και ελληνικά προϊόντα… Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, η εκπομπή "γλυκιά ζωή" ταξίδεψε μέχρι τον Πόρο και το Λεμονοδάσος με ξεναγό τον πρόεδρο του «Συλλόγου Φίλων Λεμονοδάσους» Τάσο Γκούμα που μίλησε για τα προβλήματα της περιοχής και όσα έχουν καταφέρει στο...
Στη γαστρονομική εκπομπή "Γλυκιά ζωή" του Πρώτου Προγράμματος και της "Φωνής της Ελλάδας" ήταν καλεσμένος την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο bartender Γιάννης Πετρής που μαζί με τον Βασίλη Ρούσσο εγκαινίασαν μια σειρά premium ποτών.
Ανάμεσά τους και το λικέρ μαχλέπι "Kernel" που είναι το πρώτο παγκοσμίως λικέρ ...
Ο διεθνούς φήμης σεφ Νικόλας Κουλούσιας που ετοίμασε το μενού για τον πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ήταν καλεσμένος στη γαστρονομική εκπομπή «Γλυκιά ζωή» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη «Φωνή της Ελλάδας».
Ο Νικόλας Κουλούσιας έχει διακριθεί πολλές φορές και έχε...
Ελαιόλαδο από το Πλωμάρι, αυγοτάραχο από το Αιτωλικό, μέλι από την Καστοριά, παλαιωμένο τσίπουρο από την Εύβοια, ασύρτικο από τη Σαντορίνη, κασκαβάλι από τη Λήμνο, ροβίτσα από τη Μεσσηνία. Περιπατητικός τουρισμός στην Άνδρο, καταδύσεις στην Αλόννησο, ορειβασία στην Αρκαδία, θαλασσοθεραπεία στην Κρήτη. Κάθε Παρ...
ΣΕΛΙΔΑ 5 ΑΠΟ 5